Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada çapraz sorgusu yapılan eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Ali Fuat Yılmazer’in "Bugüne kadar hangi şube müdürünün alnından öptünüz?" sorusuna, “Sen hariç” yanıtını verdi. Yılmazer ise, "Devrimci Karargah operasyonu sonrası benim alnımdan öptünüz" dedi.
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 35 sanıklı davaya "görevi kötüye kullanmak" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanık eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın çapraz sorgusuyla devam ediliyor. Davada öğleye kadar savunma yapan ve ardından çapraz sorgusuna geçilen Celalettin Cerrah’a, tutuklu sanık İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube eski Müdürü Ali Fuat Yılmazer de sorular yöneltti. Cerrah, Yılmazer’in “Cinayetin faili yakalanmış ama arkasındaki güç açığa çıkarılmamış. Cinayetin arkasındaki gücü ortaya çıkarmak için bana ne gibi talimatlar verdiniz?” sorusuna, "Benim talimat vermem gerekmez. Sizin şube müdürü olarak bunları hazırlayıp getirmeniz lazım. Talimat vermem. Sizin görevinizdir" yanıtını verdi.
“Kimsin sen?”
Ali Fuat Yılmazer, bunun üzerine Cerrah’a, "Talimat verilmediği için ben Başbakana gitmek zorunda kaldım" şeklinde karşılık verdi. Cerrah ise, "Şube müdürü Başbakana gidiyor. Kimsin sen? Daha ne itiraflarda bulunacak, daha neleri çıkacak kimbilir? Emniyet müdürü ağabeyine belden aşağı vuruyor. Belden aşağı vurmayı severler” dedi.
Ali Fuat Yılmazer’in, “Ben İstanbul İstihbarat Şube Müdürü olarak göreve başladıktan sonra 570 olan personel sayısı neden 165 kişi azaltıldı?” sorusuna Cerrah, "Kendisi 2 ay sonra 165 kişilik liste getirdi. Karakol polislerini İstihbarat Şube’ye almak istediğini söyledi. ‘Karakol polisinden istihbarat polisi olmaz’ dediğim ve vermediğim için beni dönemin İçişleri Bakanı Beşir (Atalay) Bey’e şikayet etti. Beşir Bey bir toplantıda bana kızarak ‘Neden izin vermiyorsun?’ dedi. Ben de 165 kişiye izin verdim. Daha sonra yine bir liste getirdi. Ben yine aynı nedenleri sununca Beşir Bey beni Ankara’ya çağırdı. Yönetmelik var dedim. Vereceksin dedi. Ben de verdim. İstihbaratta ne kadar bilgili ve çalışmış eski polis varsa karakollara gönderdi. Kendi kadrosunu oluşturdu. Yalansa yalan desin" yanıtını verdi. Yılmazer bunun üzerine, "Yalan" dedi.
Yılmazer’den Cerrah’a: “Beni de öptünüz”
Ali Fuat Yılmazer, "Bugüne kadar hangi şube müdürünün alnından öptünüz?" diye sordu. Cerrah, "Sen hariç. Ahmet İlhan Güler’in başarılı çalışmaları nedeniyle her gün alnını öperim" deyince Yılmazer, "Devrimci Karargah operasyonu sonrası benim alnımdan öptünüz" dedi. Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar, "Demek ki aranızda iyi şeylerde yaşanmış" diyerek araya girdi.
Duruşma devam ediyor.