Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde, 15 gün arayla üçüncü kez 700 polisle dev operasyon yapıldı. Emniyete bağlı birimlerin katıldığı operasyon polis helikopteri kontrolünde gerçekleşti.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nce Bağlar ilçesinde 15 gün sonra üçüncü kez büyük operasyon yapıldı. 700 polisle yapılan dev operasyon zırhlı araçlar ve polis helikopteri desteğiyle gerçekleşti. Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan ekipler, Dörtyol mevkiine zırhlı araçlar eşliğinde hareket etti. Burada gruplara ayrılan polisler, zırhlı araçlar ve özel hareket polisleri eşliğinde cadde ve sokaklara girdi. Ekipler, işyerleri ve tespit edilen evlerde arama yaptı. Terörle Mücadele, Asayiş, Güvenlik, Kaçakçılık ve Organize Suçlar, Çevik Kuvvet, Özel Hareket ve Uyuşturucu ile Mücadele şubelerinde görevli polisler, şüpheli gördükleri şahısların Genel Bilgi Taraması’nı (GBT) yaptı.
Ayrıca operasyonda 4 farklı noktada kurulan güvenlik noktasında ise araçlar, polis ekipleri tarafından didik didik arandı. Öte yandan polis ekiplerinin girdikleri bazı işyerlerinde ise duvara asılı Türk bayrakları olduğu görüldü.