Diyarbakır’ın 5 ilçesinin kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik olarak başlatılan hava ve kara harekatı operasyonu 2’nci gününe girerken, gün boyu operasyon bölgesinde askeri hareketlilik yaşandı.
Diyarbakır Valiliği’nce önceki gün sabah saat 05.00’te sokağa çıkma yasağı ilan edilen Lice, Hani, Hazro, Kulp ve Silvan’ın ilçesi kırsalında terör örgütü PKK mensuplarına yönelik başlatılan operasyon 2’nci gününe girdi. Yasağın ilan edildiği bölgelerde, ilçelerde ve köylerde 2 kilometre arayla asker ve polis tarafından arama noktaları kuruldu. Bölgede kuş uçurtulmazken geçen araçlar ise asker ve polis tarafından didik didik arandı. Şüpheli şahıslara ise güvenlik güçleri tarafından Genel Bilgi Taraması (GBT) yapılıyor.
OPERASYON BÖLGESİNE SEVKİYAT SÜRÜYOR
Öte yandan, 7. Kolordu Komutanlığı’ndan çok sayıda askeri aracın, zırhlı araçlar eşliğinde operasyon bölgesine hareketi devam ediyor. Kırsal alanda süren büyük terör operasyonunun yapıldığı bölgeye ise gazeteciler alınmadı. Diyarbakır’ın 5 ilçesi kırsalında başlatılan büyük terör operasyonu geniş kapsamlı olarak devam ediyor.