Bursa’da bir emlakçıda ilanı bulunan hiç tanımadıkları yaşlı kadının evini üçüncü kişilere satmak için anlaşan 3 dolandırıcı, gişede isimleri yandığı sırada 35 bin lirayı alıp kaçtı.
Edinilen bilgiye göre, Demirtaş Mahallesi’nde S.B’ye (68) ait müstakil evin bir emlakçıdaki ilanını gören Cengiz İ. (41) ve Emrah K. (32), S.B.’ye ait evi internette satışa çıkardı. Bir süre sonra eve talip olan Hakan Y. (31) ve Harun Y. (40) adlı kardeşlerle Bilal Ö. (54) aracılığıyla görüşen iki zanlı, 130 bin lira bedelle satışa çıkardıkları S.B.’nin evi için 90 bin liraya anlaştı. Yine Bilal Ö. aracılığıyla tapudan sıra alıp iki kardeşe harç parasını yatırtan dolandırıcılar, satış günü iki kardeşle buluşup sıra aldı. Gişede alıcı ve satıcıların isimlerinin yandığı sırada, "Ev sahibine acilen 35 bin lira para lazımmış" diyerek iki kardeşten 35 bin lira para alan dolandırıcılar, vekalet vermeye gelecek olan ev sahibini karşılama bahanesiyle tapudan ayrılıp kayıplara karıştı. Olayın ardından dolandırıldıklarını fark eden iki kardeş polise başvurdu.
Tapu Müdürlüğüne ait kamera görüntülerinden şahısları tespit eden polis, zanlılardan Cengiz İ’yi ikamet ettiği evin çatı katında gizlenirken yakaladı. Cengiz İ’nin üzerinden çıkan 2 bin liraya el konuldu. Olaydan sonra kaçan zanlı Emrah K’nin izine ise henüz ulaşılamadı.
Gözaltına alınan Cengiz İ. ile Bilal Ö., emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Cengiz İ.’nin paranın geri kalan kısmının Emrah K.’de olduğunu söylediği öğrenildi.