Bursa’nın Kestel ilçesinde bir çiftin 10 yaşındaki çocuğuna dondurma verilmemesi yüzünden başlayan, sonunda iş yerini taşlamaya kadar varan kavgayla alakalı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, sanıklardan Şentürk Kırdudu’ya 7 yıl 6 ay, arkadaşı İsmail Kurubaş’a ise 10 yıl 5 ay hapis cezası verdi.
Kestel’de Nurgül ve Daimi Gül çifti, geçen yıl temmuz ayında çocukları 10 yaşındaki Murat’ı yanlarını alarak Kent Parkı’na gitti. Baba Daimi Gül, dondurma isteyen oğluna para vererek parkta bulunan Şentürk Kırdudu’nun işlettiği büfeye giderek dondurma almasını istedi. Bu sırada tezgahta bulunan Şentürk Kırdudu’nun oğlu Can Kırdudu, dondurma isteyen Murat Gül’e işinin olduğunu söyleyerek bir süre beklemesini söyledi. Bunun üzerine anne ve babasının yanına dönen Murat Gül, kendisine dondurma verilmediğini söyleyince, buna sinirlenen anne Nurgül Gül, büfeye gidip Can Kırdudu ile tartıştı. Bu sırada iş yerine gelen baba Daimi Gül de Can Kırdudu’ya tokat attı. Oğlunun dövüldüğünü öğrenen işyeri sahibi Şentürk Kırdudu ve arkadaşı İsmail Kurubaş da, yolda önlerini kestikleri Gül çiftine sopayla saldırdı. Hastaneye kaldırılan Daimi Gül yoğun bakıma alınırken, yakınları ise o akşam iş yerini taşladı. Olay sonrası yakalanan Şentürk Kırdudu ile İsmail Kurubaş tutuklanarak cezaevine konuldu.
Haklarında 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ’kasten öldürmeye teşebbüs’, ’basit yaralama” ve “hakaret” suçlarından dava açılan Şentürk Kırdudu ve İsmail Kurubaş’ın yargılanması sona erdi. Son duruşmada pişman olduklarını dile getiren sanıklardan İsmail Kurubaş 10 yıl 5 ay, Şentürk Kırdudu ise 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.