Bolu’da 2010 yılında bir kişiyi darp ederek öldürdüğü ileri sürülen ve 15 yıl hapis cezası alan kişi, Adana polisi tarafından yakalandı.
Alınan bilgiye göre, Bolu İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli Uzman Çavuş Ali D., Murat K.’nin sahibi olduğu hurdacı deposuna ortak oldu. Bir süre sonra Vahap K. ile Abdullah K. de ortaklığa katıldı. Ali D., Murat K. ve Vahap K. ile Abdullah K. arasında alacak verecek yüzünden anlaşmazlık çıktı.
İddiaya göre, parayı tahsil etmek isteyen Ali D. ile ortakları, Vahap K.’yi dövdü. Başına aldığı darbe ile ağır yaralanan Vahap K. hayatını kaybetti.
Gözaltına alınan 3 ortaktan Abdullah K. kasten adam öldürme, Ali D. ise adam öldürmeye azmettirmek suçundan yargılanırken, Murat K. ise beraat etti.
Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Abdullah K. 2011 yılında 15 yıl, Ali D. ise 7 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Yargıtay’da dosyasının onaylanmasını bekleyen Abdullah K., açık cezaevinden kaçtı.
Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, kasten adam öldürme suçundan aranan Abdullah K.’nin Adana’da saklandığı bilgisini alarak yakalamak için harekete geçti. Abdullah K.’nin kullandığı otomobili takibe alan ekipler, Güneykuşak Bulvarı üzerinde kırmızı ışıkta durduğu sırada yakaladı.
Gözaltına alınarak Adana Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Abdullah K. işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye, ardından cezaevine götürüldü.