Düzce’nin Gümüşova ilçesinde, 2 kişi, girdikleri kuyuda metan gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. 2 kişiye yardım için kuyuya inen 3 kişi de girdikleri kuyuda zehirlendi.
Daha önce göçük altında kaldıkları belirtilen 5 kişinin, girdikleri kuyuda metan gazından zehirlendikleri ortaya çıktı. Olay, Gümüşova ilçesi Pazarcık Köyünde öğle saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, bir evin bahçesinde kuyu kazmaya çalışan 2 kişi metan gazından dolayı kuyuda zehirlendi. Onları kurtarmak için kuyuya giren 3 kişinin de metan gazından zehirlenmesi üzerine olay yerine İtfaiye, Jandarma ve 112 ekipleri sevk edildi.
Kuyudan ilk önce çıkartılan İhsan T., Nurettin T. ve Özcan T. 112 Ekipleri tarafından Hendek Devlet Hastanesine kaldırıldı.
2 kişi ise daha sonra Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından bulunduğu kuyudan çıkartıldı. Ahmet Şentürk kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, Sinan Tora için 112 ekipleri uzun süre kalp masajı yaptı. Daha sonra hastaneye kaldırılan Sinan Tora da yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Savcılık geniş çaplı soruşturma başlattı.
Düzce İtfaiyesi ekipleri kuyunun içinde yaptığı ölçümde yüzde 44 oranında metan gazı tespit etti.
Olayı duyan Gümüşova Kaymakamı İsmail Sündük ile Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap da köye gelerek görevlilerden bilgi aldılar.