54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dün sabah saatlerinde verilen talimatla, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı gözaltına alınmıştı. Polis ve inzibat eskortuyla kendi makam aracı ile İl Emniyet Müdürlüğü’ne gelen Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, sağlık kontrolü için yine polis ekiplerinin nezaretinde Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’ne getirilmiş ve ardından Edirne Adliye Sarayı’na sevk edilmişti.
Garnizon komutanı tutuklandı
54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, çıkarıldığı mahkemedeki ilk ifadesinde, darbe girişiminde bulunmadığını, ilk gelen emir ve talimatlar doğrultusunda hareket ettiğini ve zırhlı araçların kışladan çıktıktan sonra geri dönmeleri için emir verdiğini söyledi. Arı, ifadesinde, şu ifadeleri kullandı:
“Bana Genelkurmay’dan talimatla emir geldi. Daha sonra televizyondan darbe girişimi olduğunu öğrenince emri uygulamadım. Tankların kışladan çıkmasını engelledim ve geri çektim. Eğer ki bir suç varsa, bu suç benimdir. Emirleri ben veririm. Diğer görevli personelin hiçbir suçu yoktur. Ben darbe girişiminde bulunmadım.”
Öte yandan, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ile birlikte aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tankçı Binbaşı Ekrem Tekinaslan da tutuklanarak cezaevine konuldu.