Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması çerçevesinde Elazığ merkezli 16 ilde yapılan operasyonda 16 şüpheli gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, Çağlayan Basın Yayın Dağıtım Pazarlama ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin ortakları ile şirketin alt kuruluşları olan Hizmet Demirel Yüksek Eğitim Erkek Öğrenci Yurdu, Damla Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu, Burç Pansiyonu ve Halid Efendi Kız Pansiyonu yöneticisi 44 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) Mali Şube Büro Amirliği ekipleri karar üzerine, Elazığ merkezli, Bursa, Gaziantep, Hatay, Malatya, İstanbul, Van, Muş, Diyarbakır, Mersin, Ankara, Osmaniye, Niğde, Kayseri, Düzce ve Siirt’te sabah saatlerinde 44 adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda, 16 şüpheli gözaltına alınırken, 28 şüphelinin bulunması için de çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
Şüpheliler, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.