Ankara’da FETÖ/PDY’nin darbe girişimi sırasında Özel Harekat Daire Başkanlığı’na savaş uçaklarıyla düzenlenen hain saldırıda şehit olan polislerinden Eyyüp Oğuz, memleketi Elazığ’da son yolculuğuna uğurlandı. Bir kardeşi daha özel harekatçı olan şehit polisin, Irak, Suriye, Libya gibi ülkeler ile Türkiye genelinde 12 ilde operasyonlara katıldığı ve şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan’ın korumalığını yaptığı öğrenildi.
Ankara’daki FETÖ/PDY’nin darbe girişimi sırasında İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Eyyüp Oğuz, arkadaşlarıyla birlikte şehit olmuştu. Biri kendisi gibi özel harekat polisi olan 9 kardeşi bulunan şehidin Neşe Oğuz ile evli olduğu, Ataman (15) ve Arda (9) isimli iki çocuğu bulunduğu öğrenildi.
Şehit Oğuz’un naaşı bugün Ankara’dan memleketi Elazığ’a getirildi. İzzetpaşa Camisi’ne götürülen şehit Oğuz için öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Peyami Güngör’ün kıldırdığı cenaze namazına Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, şehidin babası Teyfik, 15 yaşındaki oğlu Ataman Oğuz, kardeşleri, yakınları, emniyet personeli ve binlerce vatandaş katıldı.
Şehidin 15 yaşındaki oğlu Ataman Oğuz, babasının Türk bayrağına sarılı naaşının bulunduğu tabutu eliyle severek yüzüne sürüp, gözyaşı döktü. Şehidin babası Teyfik Oğuz da oğlunun naaşının bulunduğu tabutu öperek, “Kurban olayım yavrum, mezara senin yerine ben gireydim" diyerek ağladı.
Namazı sonrası meslektaşları tarafından omuzlara alınan şehidin naaşı cenaze aracına götürüldü. Bu sırada vatandaşlar, "Şehitler ölmez, Vatan bölünmez" sloganları atarak, tekbir getirdi. Resmi geçişin ardından şehidin naaşı Harput polis şehitliğinde gözyaşları içerisinde defnedildi.
Müdahaleye hazırlandıkları sırada şehit olmuş
22 yıldır Özel Harekat polisi olarak görev yapan 45 yaşındaki şehit Eyyüp Oğuz’un mesleğe ilk Diyarbakır’da başladığı ve şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okan’ın da korumalığını yaptığı öğrenildi. Irak, Suriye, Libya’da da görev yapan şehit polisin, Türkiye genelinde 12 ilde görev aldığı bildirildi.
Şehidin yakınları, şehit polis Oğuz ve arkadaşlarının, 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunanlara karşı hazırlıklarını tamamlayarak, tam operasyona çıkacakları sırada havadan bombalanarak, şehit düştüğünü anlattı.