Elazığ’da polis ile denetim ekiplerinin bir bodrum kata yaptığı baskında, 350 kilo sahte zeytinyağı ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Elazığ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne, merkez Olgunlar Mahallesi Kalem Sokak No: 27’de bulunan bir evin bodrum katında sahte zeytinyağı depolandığı bilgisi geldi. Denetim ekipleri, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerle söz konusu adrese baskın yaptı. Yapılan baskında bir markanın kutularının kullanıldığı 350 kilogram zeytinyağı buldu.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, “Şikayet edilen evin bodrumu katında, her biri 14 kilo 560 gram ağırlığında 22 adet zeytinyağı yazılı ürün, aynı ağırlıkta 2 adet de markalı zeytinyağı ve pet bidonlarda üzerinde hiçbir bilgi olmayan yağ tespit edilmiştir. Yağların üzerinde işletme kayıt numarası ve adres bilgileri olmadığından ürünlere işlem yapılmak üzere el konulmuştur. Emniyet Müdürlüğü ve savcılıktan gelecek yazışmalar neticesinde gerekli işlemler sonuçlanıncaya kadar yağlar İl Müdürlüğümüz deposunda yedi emin olarak bekletilecektir” dedi
Gıda denetimlerine aralıksız devam edileceğini kaydeden Karahan, tüketicilerin sağlığı için her türlü fedakarlığı yapacaklarını ifade etti.