Elazığ’da 3’ü askeri hakim 18 yargı mensubunun gözaltına alındığı bildirildi.
Gece yarısı yapılan operasyonla ilgili Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından, Ankara ve İstanbul merkezli olarak Türkiye genelinde FETÖ/PDY Terör Örgütü üyesi bir grup asker kamu görevlileri tarafından gerçekleştirilen ’Anayasayı İhlal, Türkiye Büyük Millet Meclisini Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs’ suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında; Türkiye genelinde hükümeti devirmeye ve Anayasal düzeni cebren ilgaya teşebbüs etmek suçunun halen işlenmeye devam edildiği, bu suçu işleyen Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin yurt dışına kaçıp saklanma ihtimalinin bulunduğuna dair Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimat yazısı dikkate alınarak Elazığ Sulh Ceza Hakimliği’nin vermiş olduğu emir doğrultusunda, 17 Temmuz 2016 günü, 22 hakim ve savcının yakalamasına yönelik olarak başlatılan operasyon neticesinde, M.İ.G., V.A., A.R.B., N.C., H.C., M.A., M.C., M.M.Y., Ö.U., R.Y., S.Y., O.İ.D., D.K., S.B.K., İ.C. isimli 15 kişi yakalanarak gözaltına alınmış, İ.B., E.A., M.S.Ö., A.E., Y.K. isimli 5 kişi ikametlerinde bulunamadığı, M.Ü. ve C.K. isimli 2 kişi ise ikamet adreslerinin il dışında olduğu için yakalanılamamış ancak arama çalışmaları başlatılmıştır" denildi.
2 askeri hakim aranıyor
3 askeri hakimin de gözaltına alındığı belirtilen açıklamada firar eden 2 askeri hakimin de arandığı belirtildi. Açıklamada, "Yine Elazığ Cumhuriyet Başsavcılınca, 15 Temmuz 2016 tarihinde Ankara ve İstanbul merkezli FETÖ/PDY Terör Örgütü üyesi bir kısım asker kamu görevlileri tarafından gerçekleştirilen ’Anayasayı İhlal, Türkiye Büyük Millet Meclisini Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs’ suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında; Kara Kuvvetleri Komutanlığı 8. Kolordu Komutanlığı’nın 16 Temmuz 2016 tarihli yazısı ve ekindeki ’Sıkıyönetim Sözde Askeri Mahkemeleri Askeri Hakim ve Savcı Listesi’ dikkate alınarak Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 17 Temmuz 2016 günü 5 kişiye yönelik yapılan operasyon neticesinde, M.Y., N.A. ve M.K. isimli 3 askeri hakim yakalanarak Merkez Komutanlığı’na teslim edilmiştir. Firar eden S.Ç. ve O.Ç. isimli 2 askeri hakim hakkında ise yakalama çalışmaları başlatılmıştır. Yine aynı konular hakkında Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Siverek Savcısı C.Ç. ilimizde bulunan ikametinde yakalanarak gözaltına alınmıştır" ifadelerine yer verildi.
Hakimlerden 7 adet ruhsatsız tabanca çıktı
Şüphelilerle ilgili soruşturma sürerken evlerine yapılan aramayla ilgili de bilgi verildi. Bilgide, "Adı geçen şüphelilerin ikametleri ve üzerlerinde yapılan aramalarda 7 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda şarjör ve fişek, yine şüphelilere ait çok sayıda cep telefonu, bilgisayar, bellek ve benzeri dijital materyaller ele geçirilmiştir. Tahkikat işlemleri devam etmekte olup gelişmelerden bilgi verilecektir" ifadeleri kullanıldı.