Elazığ’da, Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından yapılan darbe girişimi ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, 537 kamu personeli açığa alındı. Bunlardan 146’sı gözaltına alınırken, 51 tutuklandı.
Elazığ’da, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında darbe girişiminin ilk gününden bugüne kadar 537 kamu personeli açığa alındı. Açığa alınan personellerden 193’ünün İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli rütbeli ve memurlarında yer aldığı polis, 207’sinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne görevli çoğunluğu öğretmen, 8. Kolordu ve İl Jandarma Komutanlığı’ndan 52 asker, merkez ve ilçe adliyelerinden 28 hakim ve savcı olduğu öğrenildi.
Kentte görevden almaların yaşandığı diğer kurumlardan İl Defterdarlığı’nda 6, Sosyal Güvenlik Kurumu’nda 5, TKDK’da 3, İl Müftülüğü’nde 3, Fırat Üniversitesi’nde 23, Devlet Hava Meydanları’ndan 6, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde 3, Orman Böle Müdürlüğü’nde 2, Ticaret, Teiaş, Meteoroloji, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Polis Eğitim Merkezi ve Elazığ Valiliği kadrosundan ise birer kişi açığa alındı.
51 şüpheli tutuklandı
Darbe girişimi soruşturması kapsamında açığa alınan 537 kamu görevlisinden 146’sı polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden biri tuğgenerel, 3’ü albay 30 askeri personel, biri komiser, ikisi komiser yardımcısı 3 emniyet mensubu ile 18’i hakim ve savcı olmak üzere toplam 51 şüpheli tutuklandı. Adliyeye sevk edilen 7 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Öte yandan, gözaltına alınan 1’i asker ve 87’si polis, 88 şüphelinin ise işlemleri sürüyor. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler belirli aralıklarda adliyeye sevk ediliyor.
Haklarında gözaltı kararı bulunan 12 asker ile 2 hakim ve savcının arandığı da öğrenildi.