Elazığ’da terör örgütü IŞİD’e yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden, örgütün üst düzey sorumlusu olduğu iddia edilen şüpheli ile oğlu tutuklandı. 4 şüpheli adli kontrol şartı ile mahkemeden, 1 şüpheli ise savcılıktan tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.
Önceki gün Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü IŞİD’e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 6 adrese eş zamanlı operasyon yapılmıştı. Operasyonda Suriye’den Elazığ’a gelen, terör örgütü IŞİD ile bağlantılı olduğu belirlenen ve aralarında üst düzey sorumlusu A.A.’nın da olduğu öğrenilen 7 şüpheli gözaltına alınarak bugün adliyeye sevk edilmişti.
Savcılığa çıkan şüphelilerden 1’i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 6 şüpheli ise tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden örgütün sözde üst düzey sorumlusu olduğu ileri sürülen A.A. ile oğlu A.A. mahkeme tarafından tutuklandı. 4 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı.
BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI
Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından operasyona ilgili açıklama da yapıldı. Yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca ‘(DEAŞ/IŞİD) Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan yürütülen soruşturma kapsamında F.Ş., A.H., I.H., A.A., A.S. ve A.A isimli şüpheliler gözaltına alınmış olup, bugün Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadelerine müteakip F.Ş., A.H. isimli şüpheliler adli kontrol talebiyle, I.H, A.A., A.S., A.A. isimli şüpheliler ise tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Sevk edilen şüphelilerden A.A. ile A.A. tutuklanarak Elazığ E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi. Diğer şüphelilerden I.H., A.S., F.Ş. ve A.H. adli kontrol hükümleri altına alınarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam etmektedir" denildi.