Adana’da telefonla arayıp kaybolan kimliğinin yolsuzluk yapan kişilerin eline geçtiğini söyleyen sahte polislerin para ve altınlarını almak istediği emekli başkomiseri, eve gelen kızı dolandırılmaktan kurtardı.
Edinilen bilgiye göre, Seyhan ilçesi Pınar Mahallesi’nde meydana gelen olayda, emekli başkomiser Mehmet Seyranalp’in (76) telefonu çaldı. Seyranalp, telefonu açtığında karşısındaki kişi kendisinin polis olduğunu söyleyip kimliğini bir süre önce kaybedip kaybetmediğini sordu. Seyranalp ise, yaklaşık 6 ay önce kimliğini kaybettiğini ancak gerekli başvuruları yaptığını söyledi. Sahte polis, Seyranalp’a kaybettiği kimliğinin yolsuzluk yapan şahısların eline geçtiğini, kendilerinin de gizli bir operasyon yaptığını, bu nedenle operasyon için devletin paraya ihtiyacı olduğunu, paranın devlet güvencesinde olacağını, operasyon sonrasında parasını vereceklerini söyledi. Seyranalp, para ve altınların evde olduğunu belirtti. Bunun üzerine dolandırıcılar hemen aynı anda ev telefonunu da arayarak, bu kez de Seyranalp’in eşiyle görüşüp altın ve paraları almaya çalıştı. Bu sırada eve Seyranalp’in kızı Neslihan Kaplan geldi. Annesi telefonda polislerle görüştüğünü belirtince Neslihan Kaplan hemen telefonu aldı. Dolandırıcılar genç kadına "Gizli bir operasyon yürütüyoruz, evdeki altın ve paraları vermeniz lazım" dedi. Genç kadın, polisin böyle bir operasyon yapmayacağını söyleyerek telefonu kapattı. Dolandırıcılar, ev telefonu kapanınca hemen genç kadının cep telefonunu aradı. Genç kadın 155’i arayarak ihbar etmek istedi ancak dolandırıcılar hem ev hem de cep telefonunu meşgul etti. Genç kadın çıkar yol ararken bu sırada komşusu gelince ona 155’i aratıp dolandırıldıklarını söyletti. Polis hemen harekete geçti. Bu arada eve emekli başkomiser gelip altın ve paraları istedi. Genç kadın babasına dolandırıldığını, onların gerçek polis olmadığını söyledi. Kısa sürede olay yerine polisler de gelince emekli başkomiser dolandırılmaktan kurtarıldı.
Mehmet Seyranalp, telefonla arayıp polis olduklarını söyleyip, kimliğinin de kaybolup kaybolmadığını sorunca inandığını belirterek, "Daha önce kimliğim kaybolmuştu, bu nedenle onların söylediklerine inandım. Eve gelip altın ve paraları alıp onlara verecektim, beni kızım engelledi. Kızım olmasa bütün birikimim gidecekti" dedi.
Neslihan Kaplan ise, eve geldiğinde annesinin telefonda konuştuğunu anlatarak, "Telefonu aldım bir kişi polis olduğunu, gizli operasyon yaptıklarını söyledi. Ben onlara inanmadım, hemen telefonu kapattım. Polise haber vermek istedim, beni arayıp meşgul ettiler. Eve gelen arkadaşıma polisi arattım. Baba para ve altınları almak için eve geldi, onu uyardım dolandırıldığını söyledim. Babam emekli başkomiser ama onu dolandırılmaktan ben kurtardım" diye konuştu.