Almanya’dan oğlunun düğününü yapmak için Adana’ya gelen bir kişi, akrabalarını düğün salonuna götürürken geçirdiği trafik kazasında 2 yaşındaki torununu kaybetti. Kazanın ardından düğün iptal edildi, kaza sonrası yaşananlar güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.
Edinilen bilgiye göre, oğlu Ahmet Aktaş’ı Sevgi Aktaş ile evlendirmek için Almanya’dan Adana’ya gelen Remzi Aktaş (47) tüm hazırlıkları tamamlayarak 22 Ekim Cumartesi günü Adana’da bir düğün salonu kiraladı.
Remzi Aktaş, kiraladığı 01 EEL 07 plakalı otomobil ile yanına akrabalarını da alarak Yüreğir ilçesine bağlı Doğankent Mahallesi’nden düğün salonuna gitmek için yola çıktı. Bu arada, kuaförden çıkan gelin ve damat da düğüne katılmak üzere gelin arabasıyla yola çıktı.
Ancak baba Remzi Aktaş’ın kullandığı otomobil, Karataş Caddesi’nde seyir halindeyken, bir akaryakıt istasyonundan aniden yola çıkan ve Mazlum S. idaresindeki 01 CGL 49 plakalı kamyona çarptı. Çarpmanın etkisiyle kazada 11 kişi yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar hemen ambulansa haber verdi.
Bu arada, düğün salonuna gitmek için aynı yolu kullanan gelin ve damat da kazanın olduğu yere geldi. Babasının kaza yaptığını gören damat ve gelin şoka girdi. Gelin ve damat en mutlu gününde şok yaşarken bir taraftan da kazada yaralanan babaları ve diğer akrabalarına yardım etmeye çalıştı. Kazada yaralanan 5’i çocuk 11 kişi hastanelere kaldırıldı. Ancak damadın 2 yaşındaki yeğeni Hasancan Deniz hayatını kaybetti.
Kazada Hasancan Deniz’in annesi Fatma Deniz (26) ve 5 yaşındaki ablası Nehir Deniz de yaralandı. Anne, hastaneden taburcu edilirken, ağır yaralanan Nehir Deniz’in hastanedeki tedavisi devam ediyor.
Gelin ve damat ise yaşanan trafik kazasından dolayı düğün yapmak yerine ertesi gün 2 yaşındaki yeğenlerinin cenaze törenine katıldı. Damat, en güzel günlerinin en kara gün olduğunu söyleyerek, "Sevinçle başladık düğüne bir anda telefon gelince her şey iptal oldu. Kaza yerine gidince zaten sinirlenip elimizi de vurduk. Kaza olduğu sırada Doğankent’te fotoğraf çekiliyorduk. Babamlar bizden önce çıktı 15 dakika sonra telefon geldi kaza yaptıklarını öğrendik. Kaza yerine gittik babam oradaydı hepsi hastaneye götürülmüştü. Hayatını kaybeden kişi yeğenimdi" dedi.
2 yaşındaki çocuğunu kaybeden Tahir Deniz (28) ise düğün salonunda beklerken kendisine telefon geldiğini oğlunun öldüğünü öğrendiğini belirterek, "Olay sonrasında güvenlik kameralarını inceledim, kamyoncu ilk etapta yola çıkmaya çalışıyor ama çıkamıyor ikinci hamlesinde birden yola çıkıyor. Benim kayınbabam sol şeridi kullanırken kamyon da o şeride giriyor olay 4-5 saniye arayla gerçekleşiyor kamyoncu da olay yerinden kaçmış. Benim kaynımın düğünü vardı oraya geliyorlardı kayın babam da Almanya’dan gelmişti o da yaralı" diye konuştu.
Kazadan sora kaçan sürücü ise polis tarafından yakalandı. İfadesinin alınmasının ardından mahkemeye çıkartılan sürücü tutuklandı.