Adana’da engelli bir kişi akülü aracıyla geldiği Seyhan Nehri kıyısında ailesine 'Sizlere layık bir baba olamadım, artık bu hastalığı kaldıramıyorum' diye not bıraktıktan sonra nehre atlayarak intihar etti. Engellinin cansız bedenini polise rağmen cam silen şahıs çıkardı.

Edinilen bilgiye göre, olay, Seyhan ilçesine balı Yeni Baraj Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, engelli ve ileri derecede astım hastası olan C.İ (55) sabah erken saatlerde Yeni Baraj Mahallesi’nde Seyhan Nehri kıyısına akülü aracıyla geldi. Burada bir süre bekleyen C.İ ailesine "Canım çocuklarım, taçsız kraliçem, çağlayanım canım, taçsız kraliçem bitanem, gözümün nuru, canım, ciğerim, bitanem, beni affedin, sizlere layık bir baba olamadım. Artık kaldıramıyorum bu hastalığı" diye not yazdı. Engelli şahıs, daha sonra da ailesini arayıp onlara intihar edeceğini söyleyip vedalaştı. Şahıs sonra da akülü aracından kendini Seyhan Nehri’ne bıraktı.

Ailesinin haber vermesi üzerine polis, yaptığı araştırmada akülü sandalye ve intihar notunu buldu. C.İ’den geriye akülü aracı, ailesine bıraktığı not, cep telefonu, astım hastalığıyla ilgili ilaçlar kaldığı görüldü. Hemen olay yerine dalgıç polisler çağrıldı. Polisler nehirde engelli şahsı aramaya başladı. Bir süre sonra şahsın Seyhan Nehri’nden sulama kanalına giden kapaklarda olduğu görüldü. Polis şahsı çıkarmaya giderken ışıklarda cam silerek geçimini sağlayan Sedat Doğan (37) isimli bir kişi gelerek, "Onu oradan ben çıkartırım" diyerek koşmaya başladı. Polis şahsa engel olmaya çalıştı. Ancak Doğan, tel örgülerin kenarından geçerek engelli şahsın yanına ulaştı. Doğan, kıyafetlerini çıkartıp polisin tüm uyarılarına rağmen kanala girerek şahsı sudan çıkardı. Doğan, şahsın nabzına bakarak "nabzı atıyor, bu yaşıyor" diye bağırdı. Fakat şahsın öldüğü anlaşıldı. Doğan, insanlık görevini yaptığını, sudan ne kadar çabuk çıkarılırsa yaşama şansının o kadar yüksek olacağını düşünerek suya girip çıkardığını söyledi. C.İ’nin cansız bedeni otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı.