AK Parti 23. Dönem Van Milletvekili Kerem Altun Erciş ilçesinde hemşerileri ile birlikte demokrasi nöbetine katıldı.
Kaymakamlık bahçesinde devam eden demokrasi nöbetinde vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan 23.dönem Van Milletvekili Kerem Altun, tüm ülkede olduğu gibi Ercişli hemşerilerinin de istikbali için, çocuklarına özgür bir dünya bırakmak için ben de bu işte varım, bende demokrasinin bekçiliğini yapacağım diyerek alanlarda dimdik durduğunu söyledi. Milletin gösterdiği bu fedakarlık bu azim, bu gayretin bütün dünyaya örnek olduğunu belirten Altun, “Ülke olarak millet olarak çok zor günleri geride bıraktık. Ankara’da o gün o sıcaklığı yaşayan bir kardeşiniz olarak insafsızca Allah’tan korkmadan şerefsizce bu millete silah doğrultan, bomba atan, kurşun sıkan o hainlerin duruşunu gözlemledik. Bu milletin parasıyla, bu milletin duasıyla, bu milletin desteğiyle bir yerlere gelmiş kendisine bir gönül hareketi, bir dini hareket olarak lanse etmiş ve arka tarafta hainci dişlerini göstermemiş, hainci planlar içinde olmuş, emperyalist güçlerin dediklerine göre hareket etmiş çok zalimane bir kalkışmayı hep birlikte izledik, şahit olduk.
Dünya hızla değişiyor, bu değişim içinde huzurumuzu bozmaya yeltenenler bu milletin geleceğini karartmaya çalışanlar, bu milleti için gecesini gündüzüne katan fisebilillah çalışan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bu ülkeye hizmet edenlerin önünü kesmeye çalışan bu güruh, bugün sizlerin gayretiyle milletimizin adeta destan yazan şanlı direnişiyle mağlup olmuştur. Bugün kral çıplak, bugün kral zelil, bugün kral huzurunuzda boyun eğmiştir. Ülke olarak, millet olarak büyük bir felaketin eşiğinden döndük. Bugüne kadar geçmiş süreçte Batı’nın üst aklıyla hareket eden, emperyalist güçlerin oyuncağı, maşası olan, ajanı olan, dediklerini yapan bir hareketi ne yazık ki, hiç birimiz zamanında teşhis edememiştik. Ve gördük ki bu hareket, bu zalimane anlayış milletimize özgürlüğü, geleceği, refahı çok gördü. Çünkü bizi istemeyenler vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetiyle halkımız sokağa çıkarak, sokağa hakim olarak bunlara dur demesiyle bu bitirilmiş oldu elhamdülillah. Allah’a hamd ediyoruz, şükrediyoruz. Bugün ülkemiz büyük bir felaketin eşiğinden döndü. Türkiye’yi bir Suriye haline getirmek istiyorlardı. Ama Allah bunlara fırsat vermedi. Hesapları vardı ama Allah’ın hesabı bambaşkaydı. Özellikle şu hususu belirtmek isterim. Tehlike halen geçmemiştir. Bugün bu felaketi hazırlayanlar bu zavallı insanları milletin karşısına çıkartan güçler, yeni sinsi planların eşiğindedir. Düne kadar kitleleri sokağa sürüklemeye çalışan o üst akıl dediğimiz emperyalist ruh, bugün cemaatlerle, mezheplerle ve diğer dini guruplarla çalışmayı yeğlemiştir. Mısır’da Sisi hareketine de bilindiği gibi en büyük desteği veren dini bir cemaatti.
Bu milletin birliği beraberliği olduğu müddetçe, bu dayanışma olduğu müddetçe, biri birimizi sevdiğimiz müddetçe karşımızda hiçbir gücün duramayacağı açıktır. Birliğimizi, beraberliğimizi devam ettireceğiz. Allah bu gücü, bu birlikteliği ilelebet daim eylesin. Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimizi saygıyla anıyorum. Allah’tan acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin emaneti emanetimizdir. Onların şanlı direnişi bizim için kılavuzdur. Onlar rahat uyusunlar. Onlar bu ülkenin geleceğini karartmak isteyenlere kanlarıyla engel oldular. Şahadet şerbetini içerek engel oldular. Allah onlardan razı olsun. Bizim bizden başka dostumuz yoktur. Bu aziz milletimizin tek yardımcısı Cenab-ı Hak’tır. Ercişli hemşerilerim ilk günden beri meydanlarda sokaklarda nöbet tutuyor. Gazanız mübarek olsun. Allah sizlerden razı olsun” dedi.
Bu arada, alanda demokrasi tutan vatandaşlara Türk Kızılayı Erciş Şubesi tarafından ekmek arası döner ile meyve suyu ikramı yapıldı.