Van’ın Erciş ilçesinde içi patlayıcı maddeyle doldurulmuş ve patlayıcı düzeneği hazırlanmış 25 sanayi tüpü, 25 bidon içerisinde akaryakıt, amonyum nitrat ve 3 büyük kaya parçası ele geçirildi.
Van Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen çalışma neticesinde, bölücü terör örgütüne yardım eden şahıslar tarafından bombalı araç eyleminde kullanılmak üzere plakasız, kırmızı renkli bir kamyonetin hazırlandığı tespit edildi. Söz konusu araç, 20 Nisan 2016 günü Erciş-Patnos kara yolu üzerinde Erciş İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı unsurlar tarafından durdurulmak istenmiş, ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştığı sırada yola atılan lastik patlatan ile durdurulmuştur. Araç sürücüsü şahsın, aracın bomba yüklü olduğunu beyan etmesi üzerine, Erciş-Patnos kara yolu trafiğe kapatılarak uzman ekipler tarafından gerekli imha çalışması ve bahse konu eylem girişimiyle ilgili şahısların yakalanması için operasyon başlatıldı. Araçta yapılan incelemede, başları kesilmiş ve siyah poşetle izole edilmiş vaziyette, içi patlayıcı madde ile doldurulmuş ve patlayıcı düzeneği hazırlanmış 25 sanayi tüpü, 25 büyük bidon (jelikan) içerisinde akaryakıt, amonyum nitrat ve 3 büyük kaya parçası ele geçirildi.
Valilik açıklamasında, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla her türlü önlem alınmaktadır” denildi.