Mersin’in Erdemli ve Anamur ilçelerinde dün çıkan iki ayrı orman yangını, ekiplerin yoğun müdahalesi sonucunda bu sabaha karşı kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre, her iki yangında toplam 27 hektar ormanlık alan zarar görürken, soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
Erdemli’deki yangın alanında çalışmalarını sürdüren Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Erdemli ilçesinin Gücüş Mahallesi Sarılar mevkinde dün öğleden sonra çıkan orman yangını ile akşam saatlerinde Anamur-Ermenek Karayolu Karalarbahşiş Mahallesi yakınında çıkan orman yangınını, ekiplerin rüzgar ve sarp kayalara karşı yürüttüğü saatler süren çalışmalar sonunda, sabaha karşı saat 04.00 sularında kontrol altına aldıklarını söyledi. Yangın alanlarında soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirten Yılmaz, ilk belirlemelere göre Erdemli’de yaklaşık 12 hektar, Anamur’da ise 15 hektar ormanlık alanın etkilendiğini bildirdi. Kesin tespit çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Yılmaz, yangınların çıkış nedeniyle ilgili henüz bir bilgileri olmadığını, emniyet güçlerinin bu yöndeki araştırmalarının devam ettiğini kaydetti.
“Erdemli’deki yangına 2 uçak, 6 helikopterle müdahale ettik”
“Biz öncelikle yangının söndürülmesi ve soğutma çalışmalarıyla uğraşıyoruz” diyen Yılmaz, “Ekiplerimiz her iki yangında da yeterliydi. Erdemli’deki yangına zaten 15 dakika sonra müdahale ettik. Yangın, yaklaşık saat 15.00 civarında çıkmıştı, 15.15 gibi ilk ekibimiz ulaştı. Rüzgarın çok sert olması, arazinin sarp kayalık olması bizi güçleştirdi. Hava araçlarımızı takviye yaptık. Erdemli yangına iki tane uçak, 6 tane helikopter, 28 tane arazöz, 12 tane su tankı, 20 teknik eleman ve 200’e yakın işçimizle mücadele ettik. Dört tane dozerimiz vardı ama rüzgarın çok sert olması hava araçlarının çalışmasını biraz etkiledi. Gün batımıyla birlikte hava araçlarımız çalışamadı. Dolayısıyla yangına müdahalede zorlandık. Ekip ve araç-gereç konusunda bir sıkıntımız yaktı, arazinin zorluğu ve hava şartları bizi etkiledi” dedi.
Anamur’da ise yangın akşam saat 20.00-20.30 sıralarında çıktığı için hava araçlarını kullanamadıkları bilgisini veren Yılmaz, “Ancak, arazözlerimiz, su tanklarımız, ekiplerimiz ve diğer ekipmanlarımızla müdahale edebildik. Arkadaşlarımızın özverili, üstün gayretleriyle oradaki yangını da kontrol altına aldık. Bir sıkıntımız yok. Hamdolsun ki can ve mal kaybı olmadı” diye konuştu.