Kayseri’de kendisine boşanma davası açan 39 yaşındaki Ü.D.’yi başına tek el ateş ederek öldüren ve bu suçtan tutuklu yargılanan 45 yaşındaki sanık C.D. duruşmada cinayeti nasıl işlediğini anlatırken gözyaşlarına boğuldu, zaman zaman fenalaştı. Sanık, mahkemece ’kasten öldürme’ suçundan 26.5 yıl hapis cezası aldı.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık C.D. (45) Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi’nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile öldürülen Ü.D.’nin şikayetçi annesi M.Ü.(58) ve avukatlar ise duruşma salonunda hazır bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da davaya müdahil oldu.
SEGBİS ile duruşmada savunma yapan C.D., "Ü.D. benim resmi nikahlı eşim olurdu. Tufanbeyli ilçesinde 2013-2015 yılları arasında bir ilkokulda temizlik görevlisi olarak çalıştı. O sıralar oradaki diğer temizlik görevlisi B.B.’nin arabasına birkaç kez bindiği için dedikodular çıktı. Okula gidip onunla da konuştum, yuvamı dağıtma dedim, benim hanımı aracına alma dedim, hanıma da binme dedim ama binmezsem köylü laf eder dedi. Baldızımı aradım kayınvalidemi aradım, ’Kızım erkek gibi, bir şey olmaz’ dedi. Namusumu korumama müsaade etmediler, bizi ayırmaya çalıştılar. Eşim daha sonra hademelikten ayrıldı. Ama telefon konuşmaları sıklaştı, onun aracına binmeye devam etti. Daha sonra eşim ’Bana iftira atıyorlar, el içine çıkamıyorum’ dedi. Ben de morali düzelsin diye Şubat ayında ailesinin olduğu Kahramanmaraş’a götürdüm. Oradan bana ’Sen Adana’ya, ben de Kayseri’ye gidiyim. Ayrı ayrı gezelim. 5-10 gün sonra dönüş yaparım’ dedi. 5 gün sonra beni aradı ve ’Senin üzüleceğin bir haber vereceğim, sakın korkma ama’ dedi. Ben de kanser misin, verem misin dedim. O da bana dilekçe ile boşanma davası açtığını söyledi" diyerek ağlamaya başladı.
Bir süre sonra yeniden savunma yapan sanık C.D., "Kendisine şeytana uyma dedim, bize yakışmaz, iki çocuğumuz var, bu kadar emek verdik dedim ama ikna edemedim. Kayseri’de bir ev tutmuş, bir de yufka fabrikasında işe girmiş. Aradım, çalışmasını istemediğimi söyledim, Kayseri’ye geleyim, birlikte ev alıp yaşayalım dedim. Bana ’Sana açık söyleyeyim. O adamla karı koca oldum. arabasında o.... yaptım’ dedi. Ayrılmak için söylediğini düşündüğüm için inanmadım" dedikten sonra yine ağlamaya başladı. Ağlamaktan fenalaşan C.D. bir süre sandalyeye oturdu.
Savunmasına devam eden sanık C.D., "Kayseri’ye barışmak için 3-4 defa geldim. En son 30 Ağustos’ta geldim, çocuklarımı görmek için eve gittim. Kızım ile dışarıda gezdik, ardından eve geldik. O da işten gelmişti. Benim geldiğimi görünce bağırdı, çağırdı, kızımı ekmek almaya gönderdi. Beni mutfağa çağırdı, elinde yemek kepçesi vardı, bana ’Açık açık söylüyorum, iftira dediğimiz her şey gerçekti. Sen saf olduğun için, beni çok sevdiğin için inanmadın. Ben sana hainlik, kalleşlik yaptım, şu gördüğün iki kişilik karyolada karı koca olduk’ diyerek üzerime yürüdü. Ben de yanımda getirdiğim tüfek ile hedef almadan ateş ettim. Daha sonra polise teslim oldum" şeklinde konuştu.
Öldürülen Ü.D.’nin şikayetçi annesi M.Ü.(58) ise damadının sürekli kızına şiddet uyguladığını belirterek, "23 senedir kızıma şiddet uygular. 2012 yılında bu adam köpeğe tecavüz etmiş, daha sonra köpeğin sahibi kızıma ’eşinin köpeğime yaptığını ben de sana yapacağım’ deyince kızım bu adamla yaşamak istememiş. Kızım boşanmak istedi. Şikayetçiyim" dedi.
Tanık olarak dinlenen sanığın kızı İ.D. babasına ’Bu adam’ diye hitap ederek verdiği ifadesinde "Bu adam anneme sürekli şiddet uygulardı. O zamanlar kendisi köpeğe tecavüz ettiğini itiraf etti. Annem de ayrılmak istedi ama ben yalvardım, ayrılmadılar. Annem okuldaki temizlik görevlisi ile ilişkisi olduğunu, bu adamın uzaklaşması, peşini bırakması için yalan söyledi" diye konuştu.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanığa ’kasten öldürme’ suçundan 24 yıl, ’ruhsatsız silah taşıma’ suçundan 2 yıl 6 ay, 2 bin 600 TL adli para cezası olmak üzere toplam 26.5 yıl hapis cezası verdi. Karar sonrası, Adalet Sarayı önünde iki tarafın yakınları arasında tartışma çıktı.