Mersin’de 2007 yılında boşandığı eşini arkadaşına bıçaklatan ve bu yüzden 20 yıl hapis cezasına çarptırılan zanlı cezaevinden firar etti. Eski eşini ve kocasını öldürmek için kaçtığı iddia edilen şahıs 19 gün sonra yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, fırıncı ustası Bahattin Tuncel (45), 2000 yılında F.Y. (35) ile severek evlendi. 1 kız çocukları olan çift, ilerleyen dönemde şiddetli geçimsizlik yaşadıkları için 2007 yılında boşandı. F.Y., boşanmalarından 2 ay sonra evinin bulunduğu apartman girişinde bıçaklı saldırıya uğradı. 27 yerinden bıçaklanan ve yüzde 44 engelli raporu verilen genç kadın, 6 ay tedavi gördü. Yakalanan zanlı S.Ş. ifadesinde, olayı genç kadının ayrıldığı kocası Bahattin Tuncel’in azmettirmesiyle gerçekleştirdiğini söyledi. Bunun üzerine Tuncel ve S.Ş. tutuklandı. Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Bahattin Tuncel’e azmettirme suçundan 20 yıl, S.Ş.’ye ise 17.5 yıl hapis cezası verildi.
İddiaya göre Tuncel, cezaevinde kaldığı süre içerisinde eski eşine mektup yazarak, "Er geç seni öldüreceğim" diye tehdit etti. Genç kadının şikayeti üzerine Tuncel, tehdit suçundan da 5.5 ay daha hapis cezasına çarptırıldı.
"Sizi öldürmeye geldim"
Niğde Yarı Açık Cezaevinde yatan Bahattin Tuncel, 23 Haziran tarihinde tedavi için götürüldüğü Niğde Devlet Hastanesinden firar etti. Her yerde aranan Tuncel’in, firarından bir gün sonra eski eşi F.Y.’nin ev telefonunu arayıp, telefona çıkan kızına, "Balkonda çamaşırlarınızı sermişsiniz. Yorganları döşekleri çıkarmışsınız. Allah’ın ve benim adaletim yerini bulacak. Sizi öldürmeye geldim" dediği ileri sürüldü. Bunun üzerine F.Y. ve geçtiğimiz yıl evlendiği kocası H.Y., Cumhuriyet Savcılığı’na başvurdu. Savcılık kadına 1, eşine ise 2 ay koruma kararı verdi.
Tarsus’ta yakalandı
Cezaevi firarisini yakalamak için yoğun çalışma yürüten Mersin polisi, bu yönde gelen ihbarları titizlikle değerlendirdi. Bir süre önce Mersin’in Gülnar ilçesinde görüldüğü belirlenen zanlı, polisin operasyonundan ormana kaçarak kurtuldu. Tuncel, dün gece Tarsus ilçesinde gizlendiği yere düzenlenen operasyonla kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınarak Mersin’e getirilen zanlı, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
"Kabus bitmedi"
7 yıl süren evliliğinde hamilelik de dahil olmak üzere sürekli şiddet gördüğünü belirten F.Y., evlendikten sonra Tuncel’in cezaevlerinden gönderdiği mektuplarla tehdit etmeye başladığını söyledi. Eski kocası yakalandığı için mutlu olduğunu söyleyen F.Y., "Şahıs cezaevinden kaçtıktan sonra evimizi arayıp, Allah’ın adaletinin ve kendi adaletinin yerini bulacağını bize ifade etmişti. Adalet yerini buldu evet, bu konuda haklı. Fakat benim ve ailem için bu oldu. Bu yüzden çok mutluyum. Olayın ilk etabından bugüne bizi yalnız bırakmayan Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne, Sevgi Evleri Kız Yetiştirme Müdürlüğü’ne, Mersin Emniyet Asayiş Büro Amirliği’ne teşekkür ediyorum. Allah razı olsun" dedi.
Kendileri için kabusun bitmediğini ve tedbirli olmaya devam edeceklerini vurgulayan F.Y., "19 gün boyunca bu adam dışarıdaydı. Şimdi yakalandı ama yine de güvenemiyorum, bir başkasını ayarlamış olabileceğini düşünüyorum. Yakalandığı için bitmiş olarak görmüyorum. Yine de tedbirli olmaya devam edeceğim" diye konuştu.
"İyi halden yararlanmasını istemiyoruz"
Bu süreçte yaşadıklarını göz yaşları içinde anlatan F.Y., şöyle devam etti:
"Ben 19-20 günden beri dışarıdayım. Psikolojimiz alt üst oldu. Her şeyden, herkesten şüphelenir olduk. Kapıyı kim çaldıysa şüpheyle açtık. Evin içindeki insanlara bile onun yüzünden ters cevaplar vermeye başladık. Psikolojimizi alt üst etti. Bu şahsın 2007 yılında bana yapmış olduğu hareketleri eğer cezaevindeki diğer mahkum arkadaşları bilmiş olsalardı eminim buna rahat vermeyeceklerdi. 7 yıl birlikte kaldım, 7 yıl boyunca şiddet gördüm, aileme kadar da işledi bunun şiddeti. Çocuğa da aynı şiddeti uyguluyordu. Kendi kızı olmasına rağmen telefonda ’Senin dilini keserim’ demeye kadar götüren bir adam. Şahıs iyi halden dolayı açık cezaevindeydi ve açık cezaevinden kaçtı. Bundan 2 ay öncesinde biz şahıs hakkında şikayette bulunduk. Telefon görüşmelerinde 2 saat içinde kaçacağını, yarım bıraktığı işi tamamlayacağını ifade etmişti. Biz bunun üzerine şikayette bulunduk ve şahıs kaçtığında bir gün öncesinde bize sonuç geldi. Sonuçta kovuşturmaya yer olmadığını bildirilmişti. Ertesi gün de şahsın kaçtığı haberi bize geldi, biz savcılıktan, devletten, mahkemeden, bakanlıktan her kim olursa bizden ellerini çekmesini istemiyoruz. İyi halden asla yararlanmasını istemiyoruz. Bir vatandaş olarak, bir kadın olarak, özellikle bir anne olarak değerimiz varsa bu ülkede bu şahsın bir daha iyi halden asla yararlanmamasını istiyoruz."