Eskişehir’de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 şüpheli, sevk edildikleri mahkeme tarafından serbest bırakıldı.
Edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY Eskişehir yapılanması hakkında daha önce açılan soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak, bu örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek ve himmet toplamak" suçlarından Eskişehir 1. Sulh Ceza Hakimliğince verilen karar doğrultusunda, 11 zanlının ev ve iş yerlerinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince dün arama gerçekleştirildi. Soruşturma çerçevesinde ’şüpheli’ sıfatıyla ifadeleri alınan 4 kişi, emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılırken, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada ise 7 zanlı gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde ifadeleri tamamlanan 7 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında Eskişehir Adalet Sarayı’na getirildi. Şüphelilerden 2’sinin savcılık tarafından, 5’inin ise tutuklama istemi ile sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldığı öğrenildi.