Bursa’nın İnegöl ilçesine çıkan yangında ikişer katlı iki ev alev alev yandı. Patlamaların yaşandığı yangında ev sahipleri fenalık geçirdi. Evlerin damlarındaki 10 büyükbaş hayvan, mahalle sakinleri tarafından telef olmaktan kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre, Sarıpınar Mahallesi’nde ikamet eden Bahattin ve Sabahattin Yakut’a ait iki katlı evin birinci katında henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisi ile bir anda büyüyerek evi sardı. Yangını gören ev halkı bir yandan kendi imkanları ile müdahale ederken, bir yandan da Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi İnegöl Grup Amirliği ekiplerine haber verdi.
Gittikçe yükselen alevleri gören mahalle sakinleri, riskli olmasına rağmen evin bahçesindeki damlara girerek 10 adet büyükbaş hayvanı alevlerin arasından alarak dışarı çıkardı. Rüzgarın da etkisi ile gittikçe yükselen alevler, hemen bitişiğindeki Bülent Selman’a ait iki katlı evin ikinci katına sıçradı. Olay yerine gelen İnegöl itfaiye ekipleri, her iki evdeki alevlere dört bir yandan müdahale etti. Mahalle sakinleri de itfaiye ekiplerine ilaçlama makineleri ve evlerinden getirdikleri hortumlarla su tutarak destek verdiler.
FENALIK GEÇİRDİLER
Yangın söndürme çalışmaları sırasında evlerden zaman zaman patlama sesleri de gelirken, evlerinin alevlere teslim olduğunu gören iki ayrı binada ikamet eden kadınlar fenalık geçirdiler. Fenalık geçiren kadınlara, yangın yerinde hazır bekleyen 112 Acil Servis Ambulanslarındaki sağlık ekiplerince müdahale edildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabaları, vatandaşların destekleri sonucunda yangın kontrol altına alınarak, söndürüldü. Yangın sonucunda evler kullanılamaz hale geldi.