Bodrum’da otelleri bulunan bir şirket alacaklarını tahsil edemeyince otellerini kapattı. Paralarını alamayan otel personeli bunun üzerine otelin giriş ve çıkışlarını kapatarak tesisi kullanmaya başladı. Turistler ise oteli terk etti.
İddiaya göre, Bodrum’da 6 otel işleten bir şirket seyahat acentesinden alacaklarını tahsil edemeyince ekonomik krize girdi. Şirket, çalışanlarının da maaşlarını ödeyemeyince otel önünde personel eylem yaptı. Otelde muhatap bulamayan yerli ve yabancı turistler ise bavullarını toplayıp oteli terk etmeye başladı.
Otelin girişini kapattılar
Özellikle Gümbet Adnan Menderes Caddesi’nde bulunan otelde çalışan çok sayıda personel, biriken maaşlarını alabilmek için önce otel içinde daha sonra da otel girişinde eylem yaptı. Otelin girişine barikat kurarak giriş ve çıkışları kapatan işçiler “İşçiyiz haklıyız, hakkımız alırız” sloganları attılar.
Olay yerine sevk edilen çok sayıda polis ekibi önce işçileri sakinleştirdi, daha sonra da otelden ayrılmak üzere olan müşterilerin can güvenliğini sağladı. Otel yöneticilerine ulaşmaya çalışan polis ekipleri durum hakkında bilgi almak ve olayları yatıştırmak için uzun süre çaba sarf etti.
Karşılarında muhatap bulamayan otel personeli ise oteli işgal etti. Su kaydırağında kayan personel, otelin restoranını ele geçirdi. Son ses müzik açan personel otel içerisinde eylemine devam etti. Otelin havuzuna giren otel çalışanları yetkililer gelene kadar otelden ayrılmayacaklarını ve tüm imkanlarını kendileri için kullanacaklarını belirtti. Otel personelinin bir kısmı ise otel odalarındaki televizyon ve değerli eşyalara el koyarak maaşlarını istedi.
Eylem yapılan otelin mutfağında çalışan Mehmet Akay isimli usta sıkıntılarını şu sözlerle anlattı:
“Çalışıp alın teri döktük, bayram demedik seyran demedik çalıştık ama hakkımızı alamadık. Geçtiğimiz Cuma günü kısa süren bir eylem yaptık, bize Pazartesi günü ödeme yapılacağına dair söz verilmişti ancak bugün ortada muhatap olacağımız hiç kimse yok. Paralarımızı ödemeden kaçtı gittiler. Bizler binlerce kilometre uzaktan Bodrum’a çalışmaya geldik. Hepimizin çoluğu çocuğu var, bizim hakkımızı versinler."
Otelden ayrılmak zorunda kalan yerli turistler ise “paramızla rezil olduk” diyerek kaldıkları oteli terk ettiler.