İzmir’de aralarında Koza Altın Madeni sahibi Akın ipek’in babasının adını taşıyan Ali İpek Erkek Öğrenci Yurdu’nun da bulunduğu yurt ve okullarda mali inceleme yapıldı.
İzmir’in Bergama ilçesinde "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname" ile kapatılması kararı verilen özel okul ve yurtlarda Maliye Bakanlığı İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı ekiplerince demirbaş tespiti ve sayım yapıldı. Kanun Hükmündeki Kararname’nin resmi gazetede yayımlanmasının ardından bu sabah aralarında Koza Altın Maden İşletmeleri sahibi Akın İpek’in babasının adını taşıyan Ali İpek Erkek Öğrenci Yurdu, Özel Bergama Hatice Birol Kız Öğrenci Yurdu ile Özel Bakırçay Okuluna, Maliye Bakanlığı’ndan yetkililer geldi. Özel okul ve yurtların faaliyetleri durdurulurken, bakanlık yetkililerinin içeride sayım yaptıkları öğrenildi.
41 öğretmen açığa alındı
İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz yaptığı açıklamada Özel Bakırçay Okulunda okuyan öğrencilerin mağdur edilmeyeceği, özellikle orta okulda okuyan çocukların kademeli geçişlerinin yapılacak çalışma ile sağlanabileceğini, diğer öğrencilerin de Özel Bakırçay Okulunun bulunduğu Fatih Mahallesindeki diğer okullara nakil olacaklarını bildirdi. Kiraz, "Milletimiz bu okullara para verip desteklerken kendi başlarına bomba yağdırsın, FETÖ’ye militan yetiştirsin diye vermedi. Aziz milletimiz bu okullara maddi desteği, vatanına milletine hayırlı evlat yetiştirsin diye verdi. Şüphesiz sorumlu ailelerin çocuklarını militan yapamadılar. Gariban velilerin çocuklarının beynini yıkayıp robot yaptılar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve kararlılığı sayesinde bu okullar ait oldukları yere yani milletin çocuklarına geri dönecektir" dedi.
Öte yandan Bergama’da Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, 41 öğretmen açığa alındı.