SAKARYA (İHA) – Sakarya’da FETÖ/PDY’nin propagandasını yaptığı iddiasıyla kapatılan bir gazete için iki yıl önce yapılan eyleme katılan 13 kişi, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.
Sakarya’da 16 Aralık 2014 yılında Adapazarı ilçesi Camili Mahallesi Resmi Daireler Kampüsü önünde bulunan Şehit Hikmet Can Caddesi üzerinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün propagandasını yapması nedeniyle kapatılan ulusal bir gazete ve televizyonla ilgili olarak protesto etmek amacıyla yapılan eylemde, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile irtibatları olduklarına dair 56 şüpheli hakkında soruşturma başlatılmıştı. 56 şahıstan 20’sinin tutuklu olması vesilesiyle geriye kalan 36 şahıs hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 36 şahıstan Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü görevlileri yaptıkları eş zamanlı operasyonla 13 şüpheliyi gözaltına aldı.
Hakkında gözaltı kararı verilen diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ederken, şahısların işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.