Denizli’nin Çivril ilçesindeki Fethullahçı Terör Örgütü/Parale Devlet Yapılanması’na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında geçen yıl şehit olan er Ömer Kağan Kandemir’in babası ve amcasının da içinde yer aldığı 20 kişi gözaltına alındı.
Denizli’nin Çivril ilçesinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yapılan operasyonda geçen yıl Temmuz ayında Şırnak’ta şehit edilen Piyade Er Ömer Kağan Kandemir’in babası E.K. ve amcası A.K’nın da içinde yer aldığı 20 kişi gözaltına alındı. Adliye sevk edilen şüphelilerden, şehidin baba ve amcasıyla birlikte 4 kişi tutuklandı.
2015 Temmuz ayında Şırnak’ta vatani görevini yaptığı sırada şehit edilen Denizli Çivrilli olan 21 yaşındaki Piyade Er Ömer Kağan Kandemir’in babası E.K.ve amcası A.K.’nın da aralarında yer aldığı 20 kişi gözaltına alındı.
Şüpheliler emniyette yapılan işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. İfadeleri alınan 20 kişiden 16’sı adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Şehit Kandemir’in babası E. K. ile amcası A.K.’nın da yer aldığı 4 kişi tutuklandı.