Gaziantep’te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonlarında yakalanan 67’si tutuklu toplam 150 sanığın yargılandığı davada duruşma 3’üncü gününde devam ediyor.

Gaziantep 7. Ağır Ceza Mahkemesinde, ’FETÖ/PDY üyesi ve örgüt yöneticiliği yaptığı ve darbeye teşebbüs ettikleri’ iddiası ile haklarında dava açılan 67’si tutuklu toplam 150 sanığın 3 gündür süren yargılaması bugün de devam etti.

Önceki gün akşam saatlerine kadar süren yargılamada mahkeme heyeti kısa bir ara vererek kararı açıklamıştı. Tutuklu sanıklar N.U. ve M.K., Emniyet Müdürlüğünden gönderilen yeni Bylock verilerine göre bu uygulamayı kullanmadıklarının ortaya çıkması üzerine tahliye edilmişti.

Bu sabah başlayan duruşmada sanıklar, silahlı terör örgütüne üye oldukları, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları ve örgüt yöneticisi olduklarına yönelik iddiaları reddederek, suçsuz olduklarını ileri sürdü. Sanıklar ayrıca yasal olarak kurulan ve örgüte yakın olduğu ileri sürülen sendikaya üye olduklarını, yasal olarak kurulan bir bankada hesap açmakla suçlandıklarını savundu.

Mahkeme başkanı tarafından verilen öğle arasının ardından duruşmaya devam ediliyor.