Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından FETÖ’den aranan 9 öğretmenden 5’i yakalanarak adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, 14 Eylül tarihinde Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından Adıyaman merkezli Ankara, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay ve Şırnak illerinde 58 adreste 53 şüphelinin adresine operasyon düzenlendi. Operasyonda 53 şüpheliden 44’ü gözaltına alındı. Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan 44 kişi adli makamlara sevk edildi. 44 kişiden 20’sinin denetimli serbestlik kapsamında tutuksuz yargılanmalarına karar verilirken, 24 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Polis ekipleri daha sonra araştırma çalışmaları yaparak operasyonda yakalanamayan 9 şüpheliden T.E., E.Ç., K.Y.,A.Y. ve M.İ.’yi sabah saatlerinde yeniden düzenlenen operasyon kapsamında yakalayarak gözaltına alı. Şahıslar Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünün ardından Adıyaman Adliyesine sevk edildi. Öte yandan, 4 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.
Konuyla ilgili soruşturma sürdürülüyor.