Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında 19 kişi hakkında yakalama kararının çıkartıldığını, bunlardan 12’sinin gözaltına alındığını bildirdi.
Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Burdur Adliyesi’nin resmi internet sitesinde FETÖ soruşturması kapsamında açıklamalarda bulundu. Doğan, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca uzun süredir çok gizli bir şekilde yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü’nün Burdur’daki yönetici sınıfını oluşturduğu tespit edilen yapılanmasına ilişkin bir soruşturmamızda 25 Temmuz 2016 tarihinde 19 kişi hakkında arama ve gözaltı işlemi uygulanmış olup, şüphelilerden şuan itibariyle 12’si gözaltına alınmıştır. 7 şüphelinin gözaltına alınmasına ilişkin çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.
Soruşturmanın darbeye teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olmak, nitelikli dolandırıcılık ve terörün finansmanına ilişkin olarak yürütüldüğünü vurgulayan Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, "Elde edilen delillere göre suçlamaların ve soruşturmanın çerçevesinin genişletilme ihtimali bulunmaktadır. Cumhuriyet Başsavcılığımızda ayrıca Fethullahçı Terör Örgütünün birçok ayağına ilişkin soruşturmalar devam etmektedir" ifadelerini kaydetti.