İstanbul’da FETÖ/PDY’ye yönelik düzenlenen operasyon kapsamında kayyum atanan bazı okullara ait 50 milyon liralık çek ve senet ile birlikte 3 milyon 501 bin lira ele geçirildi. Polis ekiplerinden kaçmaya çalışan 7 şüpheli ise 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerinde düzenlenen operasyonla yakalanırken, operasyon anı kameraya yansıdı.
Edinilen bilgilere göre, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde FETÖ operasyonları kapsamında 6 okula kayyum atanmıştı. Okullara atana kayyum, geçtiğimiz Mart ayında okulların hesaplarının boşaltıldığını belirterek savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından çalışma başlatılmıştı. Çalışma kapsamında okulların muhasebe servisinde çalışanlar takibe alındı. Yapılan takiplerin ardından hesapları FETÖ’nün mali imamların olduğu iddia edilen Murat K.’nın boşalttığı tespit edildi.
Önce devretti, sonra kaçtı
Çalışmalarını derinleştiren polis ekipleri Murat K.’nın terör örgütü FETÖ’ye ait 496 bin Türk Lirası’nı Güngören’de fotoğrafçılık yapan Ö.B.’ye, 4 adet aracını ise Ö.B.’nin eşine, 2 adet aracı da şoförünün üzerine devrettiği belirlendi. Yapılan tespitlerin ardından harekete geçen polis ekipleri birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Polis ekipleri Murat K.’nın ağabeyi olduğu öğrenilen V.K.’nın Beylikdüzü’ndeki adresine düzenlendiği operasyonda V.K.’yı gözaltına alırken, adreste yapılan aramalarda bir çelik kasa içerisinde FETÖ’ye ait 50 milyon liralık çek, senet ve himmet adı altında toplanan paraların akışını gösteren notlar ele geçirdi. Operasyonu genişleten polis ekipleri, Murat K.’nın bir akrabasının adresine düzenlediği operasyonda ise FETÖ/PDY’ye ait olduğu belirlenen 405 bin lira ele geçirirdi. Soruşturma kapsamında Murat K.’nın adresine yapılan operasyonda ise çok miktarda para, 3 adet 1 dolar, sahte nüfus cüzdanı, 2 av tüfeği, 1 tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirilirken, Murat K. ise adresinde bulunamadı.
Mali imam Şehitler Köprüsü’nde yakalandı
Polis ekipleri evinde bulunamayan Murat K.’yı yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı. İstanbul’da birçok noktada teyakkuza geçen polis ekipleri, aralarında Murat K.’nın da bulunduğu 7 kişinin bulunduğu aracı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerinde durdurdu. Biri doktor biri avukat olan 7 kişi emniyete götürülürken, araçta yapılan aramada 2 milyon 600 bin lira ele geçirildi.
50 milyonluk çek-senet kasadan çıktı
Soruşturma kapsamında yapılan operasyonlar polis kamerası tarafından kaydedildi. Kameraya yansıyan görüntülerde, ekiplerin Murat K.’nın ağabeyi olan V.K.’nın adresinde bulunan çelik kasayı açtıkları görülüyor. Kasayı açan polis ekipleri çek ve senetlerle birlikte para ve mermiler buluyor. Ö.B.’nin iş yerine yapılan operasyonda ise 496 bin liranın bulunması da polis kamerası tarafından görüntülendi.
1 dolara kendi fotoğrafını bastırmış
Murat K.’nın adresinde yapılan aramalarda ise şifonyere yapılmış gizli bölmede çek ve senetlerle birlikte çok miktarda para ele geçiriliyor. Yapılan aramalarda 3 adet 1 dolar da ele geçiriliyor. Ele geçirilen 1 doların, FETÖ’nün yöneticilerine dağıttığı iddia edilen F serisi olduğu görülüyor. Murat K.’nın 1 doların üzerine ise kendi resmini bastırması dikkat çekti.
11 şüphelinin emniyetteki sorguları devam ediyor.