FETÖ yüzünden 1 yıl 9 ay haksız yere cezaevinde yatan emekli albay, 1 milyon lira tazminat kazandı.
Edinilen bilgiye göre, kapatılan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 25.10.2010 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı’nda görev yapan Deniz Kıdemli Albay Tamer Zorlubaş hakkında arama, el koyma ve inceleme kararı verdi. Ev ve iş yerlerinde yapılan aramanın ardından Zorlubaş, 28.10.2010 tarihinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce tutuklandı. Zorlubaş hakkında ‘suç örgütü yöneticisi olmak’, ‘askeri casusluk’, ‘devletin güvenliğine ilişkin bilgi/belge temin etmek’, ‘yasaklanan belgeleri temin etmek’, ‘fuhuş’, ‘özel hayatın gizliliğini ihlal etmek’, ‘şahsi verileri kaydetmek, verileri hukuka aykırı olarak vermek’ suçlarından kamu davası açıldı.
Kapatılan özel yetkili İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 56 sanıkla birlikte yargılanan Zorlubaş, 7 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılarak, tahliye edildi. Yargıtay, cezanın 5 yılını onadı.
Sahte CD yüzünden yargılanmış
Anayasa Mahkemesi’nin kararı üzerine, İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden yargılanan Zorlubaş, bütün suçlardan berat etti. Zorlubaş’ın, sahte olarak üretildiği ortaya çıkan CD kayıtları yüzünden yargılandığı belirtildi. 1 yıl 9 ay 11 gün cezaevinde kalan Zorlubaş, kendi isteğiyle emekli oldu.
Zorlubaş’ın soruşturmasına bakan savcı ve hakimler FETÖ’cü çıktı
Öte yandan, Zorlubaş’ın soruşturmasını yürüten polisler ile savcı ve hakimler FETÖ’cü çıktı. İddianameyi yazan soruşturma savcısı Fikret Seçen, görevden alındıktan sonra yurt dışına kaçtı. Davaya bakan mahkeme başkan Metin Özçelik tutuklanırken, diğer hakimler de açığa alındı.
3 milyon liralık manevi tazminat talebi
Zorlubaş, haksız gözaltına alınması ve tutuklanması sebebiyle hazineye 3 milyon liralık manevi tazminat davası açtı. Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne açılan davadan bir celsede karar çıktı. Tamer Zorlubaş, “Ben emekli deniz kıdemli albay iken bir gece aniden vatan haini, kadın satıcısı, şantajcı gibi bir çok suçlama ile karşı karşıya kaldım. Bana bunu yapanların FETÖ terör örgütünü mensubu olduğu anlaşıldı. En başından itibaren evimi aramaya gelen savcının ve basının pek çok alaylı hitaplarına maruz kaldık. Ayrıca maddi ve manevi acılar çektik. Bu sebeple tansiyon hastası oldum. Bu yaşadıklarım ve haksız tutuklama sebebiyle 3 milyon lira tazminat talep ediyoruz” dedi.
Mahkeme heyeti, Zorlubaş’a 1 milyon lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi.