Adana merkezli 12 ilde gerçekleştirilen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 27 şüpheliden 8’i tutuklandı.
Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY’ye yönelik 12 ilde eş zamanlı operasyon yaptı. Milyonlarca liralık paranın kontrolünü elinde bulundurduğu öne sürülen müteahhit, tekstil ve mobilya fabrikası sahiplerini tespit eden ekipler, pazartesi günü Adana merkezli Ankara, İstanbul, Mersin, Şanlıurfa, Kayseri, Kahramanmaraş, Çorum, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şırnak olmak üzere 12 ildeki 66 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Polis, içlerinde ünlü iş adamlarının da bulunduğu 30 kişiyi gözaltına aldı. Hedefte bulunan 7 iş adamının ise yurt dışında olduğu belirlendi.
KOM Şubesi’nde sorgulanan 30 şüpheliden 3’ü ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Salı günü adliyeye sevk edilen ve 36 saat sonra gece saat 02.00 sıralarında ifadeleri alınan şüpheliler Yağmur A., Ali K., Hüseyin K., Aykut Fatih D., Ali S., Seyfettin A., Zekeriya K. ile Tahir A. "Terör örgütüne finans sağlamak" ve "Terör örgütüne üye olmak" suçlarından tutuklandı.
Şüphelilerden 2’si serbest, 17’si de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.