Adıyaman’da Fethullahçı Terör Örgütü’ne daha önceden ait olan ve 15 Temmuz darbe gecesi öncesi satılarak resmi satışı yapılmayan araca el konuldu.
Edinilen bilgiye göre, Fethullahçı Terör Örgütü’ne ait olan 02 LE 426 plakalı araç 15 Temmuz darbe gecesi öncesi Ö.K’ye satıldı. Ö.K., ile aracı satan şahıslar arasında senet üzerinde satış yapıldı.
Senetle yapılan satış sonrası Ö.K., aracın bütün ücretini ödeyerek aracı aldı. Araç devrini bir süre sonra almak isteyen Ö.K, aldığı aracın bir banka tarafından ipoteklendiğini fark etti. Araç devrini ve ödediği parayı tekrardan alamayan Ö.K., aldığı aracı kullanmaya devam etti.
Ailesiyle beraber Gölbaşı yolundan Adıyaman’a, aldığı araçla giriş yapan Ö.K., Plaka Tanıma Sistemine (PTS) takıldı. PTS’ye takılan araç bir süre sonra Atatürk Bulvarı, DSİ Kavşağı’nda polis ekipleri tarafından durduruldu. Durdurulan araç içerisinde incelemelerde bulunan polis ekipleri araç içerisinde her hangi bir olumsuzlukla karşılaşmazken senet üzerine satışı yapılan resmiyette de Fethullahçı Terör Örgütü’ne ait olan 02 LE 426 plakalı araca el konuldu.
El konulan araç daha sonra çekiciyle otoparka çekildi.