Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun bir grup tarafından öldürülmesi ile ilgili davada mahkeme, duruşmayı 3 Ekim’e erteledi.
Ege Üniversitesi’nde 20 Şubat 2015 tarihinde Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun öldürülmesiyle ilgili davanın dördüncü duruşması İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma sebebiyle adliye binasının içi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alınırken, davayı izlemeye çok sayıda ülkücü gencin geldiği görüldü. Ülkücü gençler, adliye kapısı önünde ’Fırat Yılmaz Çakıroğlu’ sloganları attı. Mahkemeye MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ve MHP Ülkü Ocakları Başkanı Bilgehan Ağbaba da katıldı. Mahkeme, duruşmayı 3 Ekim’e erteledi.
Mahkeme heyeti değişti
Duruşma sonrası gazetecilere açıklama yapan MHP Ülkü Ocakları Başkanı Bilgehan Ağbaba, “Dosyada bulunan bazı eksikliklerin tamamlanması bekleniyor. Biz de mahkeme heyetinin hassasiyetini takip ediyoruz. Türkiye’nin birçok yerinden gelmiş hukukçu arkadaşlarımız davamızla ilgilenmektedirler. Biz de MHP olarak davamızın arkasındayız. Davamızdan kesin sonuç almadan vazgeçmeyeceğiz. Çünkü buradan çıkacak karar, bütün Türkiye’ye emsal olacaktır. Üniversitelerdeki terör yapısı meşru hale gelecektir. Kardeşimiz Fırat şehit oldu, lakin insanlar bunun bir terör mücadelesi olduğunun farkında değil. Sadece karşıt görüş olarak anlatmaktalar. Biz buradan alacağımız kararla bunun bir karşıt görüş olmadığını, tamamen terörist bir grubun üniversite içerisindeki milliyetçi, devletini, bayrağını seven insanlara karşı yaptıkları zulüm, katletmeye yönelik cinayet işlendiğini insanlara duyurmak istiyoruz. Diğer üniversitelere de örnek olmasını istiyoruz” diye konuştu.
Mevcut mahkeme heyetinin bir üst mahkemeye atandığı için yeni bir heyetin dosyayı devraldığını da belirten Ağbaba, dava sürecini yakından takip ettiklerini vurguladı.