Fırnız Alabalık Tesislerinde gurbetçi aileye karşı düzenlenen saldırıda, 3’ü çocuk 12 kişi yaralanmıştı. Ancak işletme yetkilileri 50 dakikalık videonun yalnızca 1 dakikalık bir kısmını basına servis etti. Görüntülerin devamını neden vermedikleri merak konusu oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Elif K; “ Görüntüleri kırpıp vermişler, yüzük arama iddiaları kesinlikle yalan, kendilerini aklamaya çalışıyorlar. ”Çardak kırılınca işletme sahibi bizim yanımıza geldi ve küfretmeye başladı. Kendisi küfredince bizimkiler de neden küfrediyorsun doğru konuş diyerek çıkıştı. Bunun üzerine kendisi daha da sinirlendi. Koşarak odadan silahı almaya gitti. Odanın anahtarı kızında olduğu için kızı anahtarı vermek istemedi. Kendi kızını darp etti anahtarı alamayınca. Diğer kız tartışma çıkınca bizi öldürüyorlar diyerek telefonla birilerini çağırdı.

SURİYELİ VE AFGANLARDA SALDIRDI!

İşletme yetkililerinin yanı sıra 15 kişiyi aşkın Suriyeli ve Afgan olduğunu bildiğimiz kişiler geldi ve bize saldırdı.

“BUNLARIN ÖLÜSÜ ÇIKACAK”

Güvenliğe talimat verdiler biz hastaneye gitmek istiyorduk bizi oradan çıkarmak istemediler. Bunların buradan ölüsü çıkacak diye bağırdı. 40 dakika boyunca güvenlik yüzünden dışarıya çıkamadık, bizi esir aldılar.

GÖRÜNTÜLER KIRPILIP VERİLMİŞ

Videonun tam halini istedik ama bu canilerin yayınladığı sadece 1 dakikalık görüntüdür. Kendilerini temizlemek amaçlı verdikleri bu görüntü sadece kendilerini kurtarmak amaçlıdır. Fırnız’ın çıkışındaki kapıda 30 dakika ve 40 dakikalık yaşam mücadelesi verdik. O anın kamera görüntülerini istiyoruz. Bu görüntüleri Türkiye halkının izlemesini istiyoruz.

ALİ ÖZTUNÇ’A TEŞEKKÜR EDERİZ

Milletvekili Ali Öztunç bizi aradı çocuklarımızın ve bizim sağlık durumlarımızı sordu. Yardımcı olabileceği bir şey var mı diye sordu bizde aramasının yeterli olduğunu söyledik. Kendisine çok teşekkür ediyoruz dedi.