Kocaeli’de kamyon girişine yasak olan yokuştan inmeye çalışan kamyonetin freni patladı. İstinat duvarından park halindeki araçların üzerine uçan kamyonetin sürücüsü yaralanırken, yanındaki arkadaşı hayatını kaybetti.
Kaza, Kocaeli’nin İzmit ilçesinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, sebze ve süt ürünleri yüklü olan Fikret Erdem idaresindeki 34 BA 4279 plakalı kamyonet, sabahın erken saatlerinde kamyonetlerin girişinin yasak olduğu Gazanfer Bilge Bulvarı’ndan aşağı inmeye çalıştı. Freni patladığı iddia edilen kamyonet bir anda kontrolden çıkarak önce yol kenarındaki ağaçlara çarptı, hızını alamayan kamyonet daha sonra ağaçların arkasındaki istinat duvarının üzerinden aşağıda park etmiş olan 41 FV 122, 41 NJ 436, 41 E 2322 ve 41 LK 968 plakalı araçların üzerine uçtu. Kazada yol kenarındaki sağlık ocağının duvarına çarparak durabilen kamyonetin sürücüsü Fikret Erdem şans eseri hafif sıyrıklarla kurtulurken, yanındaki arkadaşı 26 yaşındaki Özbekistan uyruklu Nazırjon Rozikov’un ayağı koptu. Kazada kamyonun kasasındaki malzemeler de etrafa saçıldı.
AŞIRI KAN KAYBINDAN ÖLDÜ
Kazayı gören vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine hemen polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri yönlendirildi. Olay yerine hızla gelen itfaiye ekipleri, araç içerisinde sıkışan Özbek asıllı Nazırjon Rozikov’u bulunduğu yerden çıkartarak 112 Acil Sağlık ekiplerine teslim etti. Bacağı kopan Özbek asıllı Rozikov, hemen en yakın hastane olan Kocaeli Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Kopan bacağından dolayı aşırı kan kaybettiği anlaşılan Rozikov, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan sürücü Fikret Erdem ise İzmit SEKA Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sürücünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
KOPAN AYAĞI DİĞER ARACIN ALTINDA BULUNDU
Kaza nedeniyle kullanılamaz hale gelen kamyonet ve maddi hasarın meydana geldiği 4 araç çekicilerle otoparka götürüldü. Özbek asıllı Rozikov’un kopan ayağı ise itfaiye ekiplerinin uzun süren çalışmaları sonucu panelvan tipi aracın altında bulundu. Polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.