Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Antalya’da gardırop dolabında yakalanan Kurmay Albay Muammer Aygar, İstanbul’a gönderildi.
15 Temmuz gecesi Yurtta Sulh Konseyi adı altında emir komuta zinciri oluşturan darbecilerden Boğaz Köprülerini kapatmakla görevli olan Kurmay Albay Muammer Aygar, dün gece Antalya’da yakalanarak gözaltına alındı. Antalya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından Merkez Muratpaşa ilçesinde şok bir baskınla Aygar, bir akrabasının evinde gardırop içerisinde yakalandı. TEM ekipleri tarafından gözaltına alınan Aygar ve akrabası Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sefai Bilgin sorgulanmak üzere emniyete getirilmişti. Antalya İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorguları tamamlanan Aygar ve Bilgin İstanbula’a gönderildi.
Öte yandan karayolu ile Antalya’ya gelen Aygar’ın saklandığı akrabasının evinde yapılan aramada çok sayıda dijital materyal ile Albay Aygar’a ait ruhsatlı 2 tabanca ele geçirmişti.