Adana’da daha önce ses bombası patlatılan parkın girişine atılmış halde bulunan ve el bombası sanılan cisim polisi alarma geçirdi. Bomba imha uzmanının fünye ile patlatmak istediği cismin gaz bombası olduğu anlaşıldı.
Edinilen bilgiye göre, olay Çukurova ilçesine bağlı Toros Mahallesi’nde meydana geldi. Bir vatandaş Doğal Park girişinde el bombası gördüğünü söyleyerek 155 polis imdat hattına ihbarda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri olay yerine gitti. Yapılan incelemede parkın girişinde bulunan çöp bidonlarının yanına yere bırakılan cismin el bombası olabileceği düşünülerek Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne haber verilip bomba imha uzmanı çağrıldı.
Bu arada yol yaya ve araç trafiğine çift taraflı kapatıldı. Olay yerine gelen bomba imha uzmanı özel kıyafetini giyerek cisme fünye yerleştirip patlatmak için yaklaştı. Polis cismi incelediğinde el bombası olmadığını, çevik kuvvet ekiplerinin toplumsal olaylarda kullandığı gaz bombası olduğunu belirledi.
Polis şimdi gaz bombasının park girişine kim tarafından konulduğunu araştırıyor. Doğal Park’ta 3 Haziran 2016 tarihinde de bank altına ses bombası atılmış, bank zarar görmüş, yaralanan ya da ölen olmamıştı.