Gaziantep’te 2016 yılında DEAŞ terör örgütü tarafından bir kına gecesine düzenlenen canlı bomba saldırısında 57 kişinin ölümü, daha sonra düzenlenen operasyonda yine canlı bomba eylemi ile 3 özel harekat polisinin şehit olmasının ardından açılan ve güvenlik gerekçesiyle Kayseri’de görülen dava ertelendi.

Geniş güvenlik önlemleri altında, Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sanık ve avukatların yoğunluğu nedeniyle 250 kişilik konferans salonunda yapıldı. 19 Eylül’de görülen birinci duruşmada Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS)’nden sağlıklı ifade alınamaması nedeniyle tutuklu sanıkların duruşma salonuna getirilmesine karar verilmişti. Tutuklu sanıklar Mehmet Ş.E., Enes Ç., Suriyeli Abdurrahman A., Fadile C., Ali Ç., Mehmet Ç., Ahmet K., Hacı P, Hasan U., Mehmet K. ve Yunus S., jandarma eşliğinde avukatları ile birlikte duruşma salonunda hazır bulundu. 187 müştekiden 10 müşteki de duruşmaya katıldı.

Dün geç saatlere kadar süren duruşmada Gaziantep hücre evi sorumlusu olan ve güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilen Mehmet K.C.’nin eşi tutuklu sanık Fadile C., hastaneye kaldırılırken, 112 ekiplerince tedavisinin ardından yeniden duruşma salonuna getirildi. HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul’un duruşmaya müdahil olma talebini ise mahkeme heyeti reddetti.

Sanıkların savunmalarının ardından mahkeme heyeti, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe erteledi ve 11 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.