Gaziantep’te FETÖ/PDY terör örgütüyle bağlantılı olduğu tespit edilen 23 özel eğitim kurum kayyuma devredildi.
Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması Terör Örgütüne mensup bir kısım askerin 15.07.2016 tarihinde başlattıkları hain darbe teşebbüsü nedeniyle, ilimizde bu yapıyla ilişkili olduğu tespit edilen özel öğretim kurumlarına yönelik operasyonlar devam etmektedir.
Bu kapsamda 15 okul, 7 yurt, 1 KPSS Kursu olmak üzere toplam 23 özel öğretim kurumunun bir kısmı kayyuma devredilmiş, bir kısmı da kapatılmıştır. İlimizde bu yapıyla bağlantısı tespit edilen herhangi bir özel öğretim kurumu kalmamıştır.
FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması Terör Örgütüne mensup bir kısım askerin 15 Temmuz 2016 tarihinde başlattıkları hain darbe teşebbüsü nedeniyle, ilimizde bu yapıyla ilişkili olduğu tespit edilen özel öğretim kurumlarına yönelik operasyonlar devam etmektedir. Bu kapsamda 15 okul, 7 yurt, 1 KPSS Kursu olmak üzere toplam 23 özel öğretim kurumunun bir kısmı kayyuma devredilmiş, bir kısmı da kapatılmıştır. İlimizde bu yapıyla bağlantısı tespit edilen herhangi bir özel öğretim kurumu kalmamıştır" ifadeleri yer aldı.