Gaziantep’te PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyette bulundukları gerekçesiyle gözaltına alınan 18 kişiden 12’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ve Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyette bulunan 19 şüphelinin yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, "FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarınca, sosyal medya üzerinden 14 Ağustos 2016 tarihinde Türkiye genelinde kaos ortamı oluşturmak için paylaşımlarda bulundukları ve PKK/KCK terör örgütünün ise silahlı eylemlere başlamasının yıldönümü olan 15 Ağustos tarihi münasebetiyle ülke genelindeki müzahir kitleye çeşitli eylem/etkinlikler düzenlenmesi bombalı/silahlı saldırı şeklinde toplumda infial oluşturacak eylemlerin düzenlenmesi yönünde talimat verildiği şeklinde bilgiler elde edilmiştir. Gaziantep’te Örgüt mensuplarının faaliyetlerinin engellenmesine yönelik yapılan çalışmalarda, PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi) içerisinde hareket ettiği tespit edilen şahıslar yakalanmıştır. Yapılan Operasyon kapsamında 18 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış, Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 12’si tutuklanmış, 6’sı adli kontrol kararı ile salıverilmiştir. Yapılan aramalarda, 3 adet av tüfeği, 2 adet şarjör, 34 adet av tüfeği fişeği, FETÖ/PDY terör örgütü içerikli toplatma kararı bulunan örgütsel içerikli kitap ve çok sayıda PKK/KCK terör örgütü içerikli kitap, fotoğraf, pankart, bez parçaları örgütsel dokümanlar ile çok sayıda dijital materyaller elde edilerek el konulmuştur. Dijital materyallerde yapılan incelemede Whatsapp üzerinden grup kurarak 15 Temmuz darbe girişimini destekleyici ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret edici paylaşımlarda bulundukları tespit edilmiştir” denildi.