Türkiye Gaziler Vakfı üyeleri, “Cizre Raporu”nu protesto etmek amacıyla CHP Genel Merkezi önüne siyah çelenk bıraktı.
Türkiye Gaziler Vakfı üyesi bir grup, CHP tarafından çıkarılan “Cizre Raporu”nu protesto etmek amacıyla parti genel merkezinin önüne siyah çelenk bıraktı. Gaziler adına CHP Genel Merkezi önünde bir konuşma yapan Türkiye Gaziler Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar, “Biz istiyorduk ki bu raporda GATA’da yatan, bacağını kaybetmiş, gözünü vermiş, ülke için canını feda etmiş şehitlerimizi, GATA’da yatan gazilerimizi ziyaret etsinler, bir de onların açısından baksınlar; Güneydoğu Raporuna, bu ülkedeki verilen mücadeleye ama maalesef bunlar yapılmadı” şeklinde konuştu.
“BU KADAR ŞEHİDİ VATANIN BEKASI, MİLLETİN HUZURU İÇİN VERDİK”
Aylar, Güneydoğu’da görev yapan asker ve polislerin, canlarını dişine takarak, canlarını hiçe sayarak oradaki sivil halkın zarar görmemesi için şehit olduklarını belirterek, “Bugün son 5 ayda biz 450’nin üzerinde şehit verdik. Bu kadar şehidi vatanın bekası, milletin huzuru için verdik. Sizler bu binalarda rahat oturun diye şehitler verdik” ifadelerini kullandı.
“BU BEDELİ SİZLER BURADA İHANET EDİN DİYE ÖDEMEDİK”
CHP’nin Güneydoğu ve Silopi raporlarını kınadıklarını ifade eden Aylar, “Bu ülke için canını feda etmiş, uzuvlarını vermiş gazileri dinleyin, onların sözlerini alın raporunuza yansıtın. İnsanlar bedel ödedi, bizler bedel ödedik. Bu bedeli sizler burada ihanet edin diye ödemedik” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu’na seslenen Aylar, “Partinin içine çöreklenmiş, ihanet eden vatan hainlerini temizlesinler, partiden ihraç etsinler. CHP’nin vatansever, milletine vatanına saygı duyan, millet ve vatan sevdalısı seçmenlerine sesleniyoruz; Partinize sahip çıkın. Bu partiyi Ulu Önder Atatürk kurdu. O büyük Gazi’nin partisine, mirasına sahip çıkın, teröristlere bırakmayın; vatana ihanet eden çetelerin eline bırakmayın” açıklamalarında bulundu.