Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yaşayan bir vatandaş Halkların Demokratik Partisi eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında suç duyurusunda bulundu.
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Almanya’da yayınlanan Süddeutche Gazetesi’ndeki PKK yorumu hakkında suç duyurusunda bulunuldu. “PKK’yı terör örgütü olarak tanımlamıyoruz. PKK’yı devletin ya da hükümetin tanımladığı şekilde tanımlamak zorunda da değiliz” sözleri üzerine Uğur Saray isimli vatandaş Gebze Adliyesi’ne giderek Demirtaş’tan şikayetçi oldu.
HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan şikayetçi olan Saray şikayet dilekçesinde, “Çok kısa ve net olarak, HDP Genel Başkanı aynı zamanda İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş’ın alman gazetesi Süddeutche’ye yaptığı, ‘PKK’yı terör örgütü olarak tanımlamıyoruz. PKK’yı devletin ya da hükümetin tanımladığı şekilde tanımlamak zorunda da değiliz’ açıklamasından ötürü vatana ihanetten yargılanmasını talep ediyorum. Bu adamın ülkemizin bölünmez bütünlüğüne karşı giriştiği sayısız tacizin son bulması ve on binlerce şehidimizin kanının yerde kalmaması adına gereğini arz ederim” ifadelerini kullandı.
Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, işleme aldığı başvuruyu Ankara Adliyesi’ne sevk ettiği öğrenildi.