Kocaeli’de yaşadığı evde başından vurulmuş olarak bulunan genç astsubayın ölümünde, ev arkadaşının çelişkili ifadeleri dikkat çekti.
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde sabah saatlerinde yaşadığı evde başından vurulmuş olarak bulunan 25 yaşındaki Hava Astsubay Yasin Can Karakaya’nın ölümü ile ilgili soruşturma derinleştirildi. Astsubayın intihar etmiş olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, polis ekipleri olayın cinayet olması ihtimaline karşı da tedbiri elden bırakmıyor. Alınan bilgi ve iddialara göre, Yasin Can Karakaya’nın ev arkadaşı B.Ç., sabah saat 9.30 sularında polisi arayarak ev arkadaşının intihar ettiğini söyledi. Bu ihbar üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi.
ARKADAŞLARI EVE AKIN ETTİ
112 Acil Sağlık ekipleri, 25 yaşındaki genç astsubayın başından tek kurşunla vurularak öldüğünü belirledi. Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından evde detaylı inceleme yapılırken, Yasin Can Karakaya’yı öldüren kurşunun başının sağ tarafından girerek diğer taraftan çıktığı ve kullanılan silahın da şarjörünün silahın dışında olduğu belirlendi. Acı haberi alan Astsubay Karakaya’nın asker arkadaşları ve komutanları eve akın ederken, genç astsubayın ailesi de eve geldi.
EV ARKADAŞI ÇELİŞKİLİ İFADELER VERDİ
Olayla ilgili ifadesi alınmak üzere karakola götürülen Yasin Can Karakaya’nın ev arkadaşı B.Ç.’nin birbiriyle çelişen ifadeler vermesi üzerine gözaltına alındığı iddia edildi. B.Ç.’nin ifadesinde, “Akşam Yasin’in kız arkadaşını görmek için İstanbul’a gitmiştik. Benim çok ısrar etmem üzerine gece birlikte geri döndük. Gece 4’e kadar bilgisayar oyunu oynadı. Ben sabah 5.30’da kalktım ölmüştü" dediği iddia edildi. Polis ekiplerinin ihbarı neden 9.35’te yaptığını sorması üzerine şüpheli hareketler sergileyen B.Ç.’nin, sabah Yasin Can Karakaya’nın kız arkadaşının araması üzerine uyandığını ve Yasin Can Karakaya’yı kaldırmak için yanına gittiğini söylediği ileri sürüldü.
ŞARJÖR SİLAHIN DIŞINDA BULUNDU
Öte yandan Olay Yeri İnceleme ekipleri, Yasin Can Karakaya’nın kafasının sağ kısmından vurulduğunu ve kurşunun başının diğer tarafından çıktığını belirledi. Karakaya’nın silahının ayaklarının arasında olduğu ve şarjörünün de silahtan çıkmış olduğu görüldü. Karakaya’nın cenazesi uzun süren incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Asri Mezarlık morguna kaldırıldı. Karakaya’nın cenazesi yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.