Antalya’da dün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 18 yaşındaki Derya Çolak’ın, kısa süre önce mezuniyet töreni yaptığı ve kaza öncesi okul öncesi öğretmenliği stajından döndüğü öğrenildi.
Kepez ilçesi Gazi Bulvarı Düden kavşağında meydana gelen trafik kazasında, Antalya Barosu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Derya Çolak (18) hayatını kaybetmişti. Çolak’ın, 2 Haziran günü okulunda mezuniyet töreni yaptığı ve çocuk gelişimi üzerine eğitim aldığı öğrenildi. Olay günü ise Çolak’ın, stajdan Kuzeyyeka Mahallesi’ndeki evine gittiği belirtildi. Derslerinde başarılı olan ve takdir belgesi almaya hak kazanan Derya Çolak’ın öğretmenleri ve arkadaşları tarafından sevilen bir öğrenci olduğu kaydedildi. Derya Çolak’tan geriye ise mezuniyet cübbesiyle çektirdiği fotoğraflar kaldı. Çolak’ın sınıfında çektirdiği fotoğraf ve taşıdığı dövizlerde, ‘Güzel Okuduk’, ‘Mezun Olma Efsane Ol’, ‘Çocuklar Bizi Bekler’, ‘Anne Bitti’ yazılarının yer aldığı görüldü.
Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu’nda otopsisi yapılan genç kızın cenazesi ailesi ve yakınları tarafından alınarak Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Merve Ünver gözyaşları içinde arkadaşı Derya Çolak’ın hayallerini anlatarak, “Derya okumaya hevesliydi, herkese neşe saçardı. Sessiz bir insandı. Herkes ona imrenerek bakardı ailesinin durumundan dolayı. Herkes onu çok severdi. Durumları biraz kötüydü. Staj parasını eve götürürdü. Hiçbir etkinliğe katılamazdı. Elimizden geldiğince ona yardım etmeye çalışırdık. Şu an arkadaşımız meleklerin yanına gitti. Onlara öğretmenlik yapacak. Tek hayali öğretmen olmaktı” dedi.