Koruma polisinin tabancasıyla başına ateş etmesinin ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Manisa’nın Ahmetli İlçe Kaymakamı Necmi Akman, memleketi Samsun’da toprağa verildi.
Akman’ın cenazesi bu sabah İlkadım ilçesi Hastanebaşı Mahallesi’ndeki baba evinin önüne getirildi ve burada helallik alındı. Helalliğin ardından Kaymakam Akman’ın cenazesi Çatalarmut Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedildi.
“Ağabeyim onurlu bir insandı”
Ağabeyinin dört dörtlük bir devlet adamı olduğunu belirten Necmi Akman’ın kız kardeşi Fadime Karadağ, “Devlet için çalışan bir insandı. İsterseniz kendi internet sitesine girip bakabilirsiniz. Devlete çalışacağım diye çocuklarını bile ihmal ederdi. Araştırılsın. Ağabeyim kesinlikle gururuna yediremediği için böyle bir şey yaptı. Çünkü çok gururlu ve onurlu bir insandır. Onun için böyle bir şey yaptı” dedi.
“Ağabeyim bana ’meydanları boş bırakmayın’ demişti"
Ağabeyinin araştırılmasını isteyen diğer kız kardeşi Hatice Akman ise gözyaşları içinde, “Ağabeyimi araştırın hak ettiği yeri ona verin. İadeyi itibar istiyoruz. Ağabeyim açığa alındında bile beni aradı, ‘bayraklarınızı alın, vatanını savunmaya koş, meydanları boş bırakma’ diye telkinde bulundu. Bana, ‘Ben açığa alındım bu yanlıştan dönülecek, siz vatanınızı savunun. Milletimiz çeşitli tehlikeler altında, bırakmayın son ana kadar savunun’ dedi. Yalvarıyorum size bizi araştırın” diye konuştu.