İstanbul’da, bulunduğu araca beton parçası isabet etmesi nedeniyle hamile fizyoterapist Hülya Gençer’in ölümüne ilişkin davanın görülmesine başlandı. Kazaya neden olan sanığın tutuklanmamasına tepki gösteren avukat, “Rüzgar Çetin’in günahı neydi? O neden hapishanede o zaman” dedi.
İstanbul 53’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuksuz sanık Cahit Arda Arsal(26) ile kazada hayatını kaybeden Hülya Gençer’in eşi Ümit Gençer, babası Orhan Erşah, annesi Mesiye Erşah ile aile yakınları katıldı.
Kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasının ardından savunma yapan sanık Cahit Arda Arsal, aşırı hızlı olmadığını, araçta bir arıza fark ettiği için emniyet şeridine girdiğini ve kontrollü bir şekilde devam ettiğini belirtti. Sanık Arsal, başka bir aracın arkadan kendisine çarpmasıyla birlikte direksiyon hakimiyetini kaybederek bariyerlere çarptığını kaydetti.
Hülya Gencer’in hayatını kaybettiğini iki gün sonra karakola çağrıldığında öğrendiğini anlatan sanık Arsal, “Öngörebileceğim bir durum değildi. Elle atsam o taşı oraya sokamam" dedi.
Duruşmada söz alan Hülya Gençer’in eşi Ümit Gençer ifadesinde duygulu anlar yaşadı. Sesi titrediği görülen Gençer, sanığın emniyet şeridini ihlal ettiğini, aşırı hız yaptığını ve makas attığını kaydetti. Gençer, "Bunların hepsini yaparak benim hayatımdan 2 kişiyi götürdü" dedi. Dava kapsamında hep bir kişinin ölümünden bahsediliyor. Benim kızımın adı Mercan’dı. Sanık yalan ifade veriyor. Bu ifadenin insanlığa sığdığını düşünmüyorum. Eşim ve kızımın hakkı yeniyor. Eşim ve kızım hakkımı yediriyorsun diye benim yakama yapışacak" dedi.
SANIK DURUŞMADAN ÖNCE BENİMLE GÖRÜŞTÜ
Duruşmada daha sonra kazayı gören ve kazaya karışan kişiler tanık olarak dinlendi. Olay yerinden geçmekte olduğu sırada kazayı gördüğünü belirten taksi şoförü Ayhan Tunç, sanığın duruşmadan 2 gün önce kendisini taksi durağında ziyaret ettiğini aktardı. Tanık Tunç, "Sanık, kazayı yapan kişi olduğunu söyledi. Kamera görüntülerini izletmek istediğini söyledi. Buluştuk ve görüntüleri izledik. Daha sonra bana hakim sormazsa zig zag olayını söyleme dedi" diye konuştu.
RÜZGAR ÇETİN’İN GÜNAHI NE?
Gençer ailesinin avukatı Uğur Poyraz söz alarak sanığın tutuksuz yargılanmasına tepki gösterdi. Avukat Poyraz, "Bu adliyenin sanıkları sevindirmek, mağdurları üzmek gibi bir adeti var. Rüzgar Çetin neden hapiste yatıyor bu memlekette. Bu olay ile o olay arasında fark var mı? O zaman onun ne günahı var? Hakimden hakime göre adalet değişiyor. Herkes kafasına göre karar veriyor. Böyle adalet mi olur? Doğmamış bir çocuk var. O bebeği yok sayamazsınız. Görevsizlik kararı verilerek dosyanın Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesini istiyorum. Adet yerini bulsun diye talep ediyorum. Yoksa tutuklamayacağınızı biliyorum. Sanık tutuklansın. Zaten öyle bir niyetiniz olsa başından yapardınız" dedi.
HAKİM DURUŞMAYI TERK ETTİ
Sık sık sözlü tartışmaların yaşandığı duruşmada, sanık avukatı Demet Kaylan ile Gençer ailesi avukatlarından Uğur Poyraz arasında tartışma çıktı. Tarafların susması üzerine hakim Fatma Şeker, "Siz tartışın ben gidiyorum. Bitirdiğinizde gelirim" diyerek duruşmayı terk etti. Bunun üzerine avukat Uğur Poyraz, "Gidin zaten sizin yüzünüzden oluyor bunlar" diyerek hakime tepki gösterdi. Hakim kısa bir süre sonra duruşma salonuna geri döndü.
Ara kararını açıklayan hakim, sanığın tutuklanmasına ilişkin talebi reddetti. Dosyanın görevsizlikle ağır ceza mahkemesine gönderilmesi talebinin ise yeniden değerlendirilmesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.
İDDİANAMEDEN
İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışında 10 Ocak 2016 tarihinde Cahit Arda Arsal, emniyet şeridinde seyrederken kontrolsüzce sola yönelip şerit değiştirmiş, önce bir kamyonetin önüne devamında da soldaki bariyerlere çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle Arsal’ın otomobili havalanıp ters dönmüştü. Arsal’ın bir başka araçla daha çarpışmasıyla yoldan kopan beton parçası, fırlayıp karşı yönde Mehmet Ümit Gencer yönetimindeki aracın ön camından girmişti. Beton parçası, ön koltukta bulunan sürücünün 7 aylık hamile eşi Hülya Gencer’in başına çarparak ölümüne neden olmuştu. Savcılık, “bilinçli taksir”le Gencer’in ölümüne neden olan Arsal için 3 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemişti.
“SANIK BENİ HİÇ ARAMADI”
Ümit Gençer ve yakınları duruşmanın ardından adliye önündeki meydanda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sanığın tutuklanmamasını eleştiren Gençer, “Katil şu anda elini kolunu sallayarak geziyor olsa bile bu bizim elimizden geleni yapmayacağımız anlamına gelmiyor. Katil içeride de katildir, dışarıda da katildir. Katil bugünkü duruşmada yalanlarına devam etti. Kendisinin suçsuz olduğunu söyledi. Bana ulaşmak isteseydi çok rahat ulaşırdı. Bu onun vicdanen ne kadar rahat olduğunun göstergesidir. Olaya tanık olan kişilere bile ulaşmış. Eşimin ve kızımın davasının takipçisi olacağız” dedi.