Samsun’da evinde rahatsızlanan 8.5 aylık hamile kadın hayatını kaybederken, anne karnında kalbi duran bebeği de sezaryenle kurtarıldı.
Olay, İlkadım ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, evinde rahatsızlaşan 8.5 aylık hamile 36 yaşındaki anne Canan Kocataş, baygınlık geçirdi. Kocataş’ın yakınları da hemen 112 Acil Servis ekiplerini aradı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, anne Canan Kocataş’ı evde kalbinin durduğunu fark ederek, burada bir müddet kalp masajı yaptı. Ancak kalbi çalıştıramayan sağlık ekibi hastayı Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürdü.
Hastaneye getirilen Kocataş hemen ameliyata alındı. Ameliyatta sezaryenle alınan erkek bebeğin ise anne karnında kalbinin durduğunu fakat doktorların kısa sürede müdahalesi ile kalbini çalıştırmayı başardıkları bildirildi. Bebek daha sonra yeni doğan servisi yoğun bakım ünitesinde kuvöze konuldu.
Hastaneden alınan bilgiye göre, erkek bebeğin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, anne Canan Kocataş’ın cenazesinin de otopsi yapılmak üzere Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin morguna kaldırıldığı bildirildi.